Blijf op de hoogte met onze gedeelde kennis!

Internetmarketingblog

RSS Feed

Hoe ons afgelopen weekend was?

In Schotland en dat was prachtig! Aan het stuur in een 4x4. Overnachten in het Dalmunzie kasteel. Een concert van een Schotse doedelzakspeler. De mooiste landschappen en uitzichten. Raften in ijswater. Een whiskyproeverij- en karaoke-avond. Kleiduivenschieten. Monkey Barrel Comedy met "Jell Batters". Op stap in Edinburgh. En bijslapen in het vliegtuig terug..

We hopen dat u ons niet teveel gemist heeft. Met extra vrolijke gezichten zijn wij weer op ons thuisbasis. In ieder geval voorlopig ;)

Lees verder

Een DDOS van de Googlebot?

Normaal is Google een van je betere vrienden op het internet, maar enkele weken geleden liepen we op het internet tegen wat vreemds aan. Onze monitoring alarmeerde ons dat in de afgelopen dagen het CPU-gebruik van één van onze websites geleidelijk aan steeds verder omhoog liep en we dagelijks een duizelingwekkend aantal van bijna 1 miljoen aantal gecrawlde pagina's per dag (!) hadden en een meer dan 25 Gb aan data werd gedownload op dagelijkse basis. Na een korte analyse van onze logfiles leek het er ook nog eens op dat al dat verkeer gegenereerd werd door een Googlebot (of iets of iemand die zich voordeed als Googlebot).

Lees verder

Beveilig je Umbraco installatie

Security is een hot onderwerp en met de aankomende GDPR/AVG-wetgeving wordt dit onderwerp alleen maar belangrijker. De afgelopen jaren ben ik me gaan specialiseren in security in combinatie met mijn liefde voor Umbraco. Met de ervaring van talloze security audits (uitgevoerd door internationale organisaties op onze Umbraco-installaties) en mijn eigen visie op security wil ik je in dit blog een aantal tips geven die je kan toepassen op je eigen Umbraco-omgeving.  

Lees verder
Nieuws

1e plaats voor twee van onze ziekenhuiswebsites!

Een ziekenhuiswebsite speelt een belangrijke rol in de oriëntatie van een patiënt. Mede daarom onderzocht E-sites 81 websites op onder andere toegankelijkheid, veiligheid en vindbaarheid.

Samen met VieCuri en ZGT hebben we hard gewerkt aan de websites en die inzet wordt beloond: beide hebben een gedeelde eerste plek bemachtigd! Met 4 van de 5 sterren mogen we zeker trots zijn! Bekijk onze werkwijze in de case van VieCuri.