Drie keer hoera voor onze internethelden!

Vandaag eens iets heel anders: geen update over een internetmarketingcampagne, Umbraco of usability, maar over de onmisbare helden die ons online marketingbureau online laten zijn. De mannen die het mogelijk maken dat u probleemloos gebruik kunt maken van uw website, ervoor zorgen dat uw bezoekers optimaal gebruik kunnen maken van uw diensten en die 24/7 klaarstaan om iets te repareren als het niet werkt zoals het hoort. Meestal is de systeembeheerder pas in beeld in slechte tijden, dus maak vandaag eens van de gelegenheid gebruik om uw systeembeheerder in het zonnetje te zetten. Dat doen wij vandaag ook; bedankt Marc en Jelle!  

Systeembeheerdersdag

Door de Amerikaan Ted Kekatos is in 2000 de dag voor systeembeheerders in het leven geroepen. Elke laatste vrijdag in juli staan we stil bij het onmisbare werk dat systeembeheerders uitvoeren. Wat soms best lastig is, omdat de werkzaamheden niet altijd zichtbaar zijn. Daarom vandaag: 4 redenen waarom onze systeembeheerders een applaus verdienen!

1. Ze voorzien in onze basisbehoeften

Wanneer wij op het werk komen, zetten we onze computer aan. Starten ons mailprogramma, bekijken de webstatistieken van gisteren en gaan aan de gang met het werk aan uw website. Drie keer raden wie er achter de schermen voor zorgt dat het internet vlekkeloos werkt, de laatste updates voor onze computer zijn geïnstalleerd en er altijd een back-up beschikbaar is van onze bestanden? Bedankt systeembeheerders.

2. Ze staan 24/7 voor uw websites klaar

Constant controleren de systeembeheerders alle servers, netwerken en websites op fouten, problemen of afwijkend gedrag. Daar reageren ze 24/7 op, inderdaad, ook ’s nachts, wanneer iedereen lekker ligt te slapen. En mocht het echt iets belangrijks zijn, lossen zij het ook direct op. Heel fijn, systeembeheerders.
 

3. Ze helpen ons in goede- én slechte tijden

Het kan zijn dat er buitensporig veel verkeer naar een server is. Zodra de systeembeheerders dit merken, springen alle alarmbellen op rood. Is het een DDOS-aanval? Dan proberen ze de aanval te verslaan met speciale tools. Maar het kan natuurlijk ook een succesvolle campagne zijn die veel bezoekers trekt. In dat geval schalen ze de capaciteit op. In beide gevallen draait uw website waarschijnlijk door, zonder dat u er erg in heeft. Top gedaan, systeembeheerders. 

4. Ze zorgen voor ieders veiligheid

Onze systeembeheerders leggen een sterke focus op security, alle systemen moeten zo veilig mogelijk draaien. De firewalls, virusscanners, security tools, het toepassen van encryptie op de juiste plaatsen en elke (basis)instelling tegen het licht houden zijn daarin erg belangrijk. Zo kunnen wij elke dag veilig ons werk doen en de wettelijke eisen voor bijvoorbeeld persoonsgegevensopslag niet verbreken. We zeggen het nog één keer: bedankt systeembeheerders!