INNOVATE is geopend, en hoe!

Terwijl de laatste statafels worden opgeruimd en bureaus weer op hun plaats worden gezet, kijken we met veel plezier terug op de opening van INNOVATE. Op onze mooie locatie middenin de stad, ontvingen we gisteravond 250 innovatieve gasten. 

Een spectaculair event, non-lineair programma en bijzondere beleving: dat was de belofte. En na alle enthousiaste reacties kunnen we wel zeggen dat we dit, samen met Tom Kortbeek, Hilmer Thijs en Carolijn Wessels, hebben waargemaakt. Het was super leuk om gastheer en mede-organisator te zijn! We kijken terug op een avond waar nog lang over wordt nagepraat.

De avond werd geopend door Jesse Laport en Marcel Klein Legtenberg. Totdat er werd ingebeld met een Skypegesprek tussen Bea Schouten en Burgemeester Ahmed Marcouch. Zij moedigden ons aan tot nieuwe ontmoetingen, want daar komen de oplossingen van de toekomst vandaan.

Prikkelen met de juiste sfeer 

Naast een overheerlijk welkomstdrankje, kregen alle genodigden bij binnenkomst een headset én lichtgevend polsbandje, dat later in vijf verschillende kleuren veranderde. Iedere spreker was op een andere plek in het pand te beluisteren via de headset.

Door de gekleurde polsbandjes verspreidden de gasten zich en kwamen innovatieve ondernemers, overheden, hogescholen, jonge innovatoren en creatieven écht met elkaar in contact. 

Wijn en krekelsushi

Wie ons een beetje kent, weet dat hapjes en drankjes niet kunnen ontbreken op een Perplex event. Geheel in stijl met het innovatieve thema, werden er deze keer krekelsushi en meelwormbitterballen geserveerd. Wie het aandurfde, vond het verrassend lekker...

Inspirerende sprekers

Tijdens de openingsavond waren, in willekeurige volgorde, deze inspirerende sprekers te beluisteren:

  • Renske Bongers (Scent|Bites), gedragswetenschapper, vertelde over haar onderzoek naar het samenspel van geur, voeding en gedragsverandering.
  • Onze eigen Olaf en Leon gaven een presentatie over de voorspelbare mens, algoritmes, slimme websites en verder-online.nl, die internationale erkenning heeft gekregen.
  • Daan Kruijssen (Confetti of Light), in 2017 afgestudeerd op ArtEZ Arnhem Product Design, liet haar aluminium parasol zien, als alternatief in de openbare ruimte waar geen bomen kunnen staan. 
  • Drie StartUps uit Dusseldorf, die hun innovaties pitchten aan het publiek. 
  • Louise Fresco (Wageningen Universiteit), deed haar verhaal in de vorm van een hologram.
  • Freija van Duijne, futuroloog, wierp een blik op de toekomst.

Een spectaculair slot

Bij de AKU Fontein, voor de goudgele kubus waar de sporthackathon plaatsvond, sloot Symphony Of Fire het programma af. Een muzikaal spektakel van explosies, Teslatransformators, metershoge gekleurde vlammen en de geur van ozon. Wat een knallende eindact was dat!

INNOVATE Experience 

Beleef de toekomst en breng ook een bezoek aan INNOVATE! Op zaterdag zijn ruim 150 activiteiten te beleven op het IPKW, gratis voor iedereen.

Bekijk het volledige programma