Mijn week als projectmanager

Op LinkedIn beschrijf ik mijn functie als: 'Online marketeer / Projectmanager'. Maar hoe ik het op verjaardagen en feestjes uitleg is een tweede... Toen ik zo’n 4,5 jaar geleden bij Perplex startte had ik ruim 8 jaar online projectmanagementervaring en toch leverde de eerste periode veel nieuwe taken en inzichten op. Dat de functie van projectmanager divers is en je snel schakelt zal voor niemand verrassend zijn. En als projectmanager voel je je al vrij snel een duizendpoot maar wat denk je als je naar een week van mijn werk kijkt?

De muren beplakken

Maandag: Vandaag leid ik een workshop waarin we archetypen definiëren als startpunt voor een nieuw project. Ik heb goed nagedacht over de structuur, maar de invulling bepalen we vooral samen. Gelukkig helpt Peter, designer in hart en nieren, om de presentatie er strak uit te laten zien. Ik maak de ruimte, met muren die we kunnen beplakken, klaar. Heerlijke muffins staan geduldig op de tafels te wachten om verorberd te worden. 

Samen met de belangrijkste stakeholders van Isala komen we op een interactieve manier tot de drijfveren van de doelgroep, zodat we op basis daarvan vervolgstappen kunnen zetten. Door een ‘losmaakoefening’  komt iedereen in de brainstormmodus. Goede ideeën leiden tot 5 archetypes. Eerst bijkomen tijdens een lunch op het balkon en daarna de archetypes uitwerken. 

Test, test en nog een test

Dinsdag: De ontwikkelwerkzaamheden van een uitbreiding voor SurpriseFactory zijn afgerond! Morgen ga ik de betà-omgeving delen met mijn klant. Vandaag blijf ik achter mijn bureau en test ik uitgebreid alle functionaliteit op verschillende devices. De correcties geef ik door aan het team dat ervoor zorgt dat alles werkend is voordat ik het naar de klant kan sturen. Omdat ik het functioneel ontwerp zelf heb gemaakt, weet ik goed wat de belangrijkste scenario’s zijn en besteed ik daaraan extra aandacht. Vanavond heb ik yogales en na het 8e kopje thee, pak ik de fiets naar huis. Morgen weer een dag!

Een goed begin is het halve werk

Woensdag: Naar aanleiding van het vooronderzoek door collega-marketeers en een merkwaardenworkshop, werk ik vandaag een inhoudsplan uit waarin onze visie en de belangrijkste pagina’s en functies van de website staan beschreven. Alle input verzamel ik en voeg ik samen zodat we een goede leidraad hebben voor alle stappen die we vanaf nu gaan zetten. Natuurlijk heb ik tussendoor tijd voor een heerlijk stukje chocoladetaart van collega-projectmanager Marjolijn, van wie een website live is gegaan.

(Benieuwd naar de week van Marjolijn? Ze heeft verslag voor je uitgebracht op Instagram!) 

Momenten moet je vieren

Donderdag: Vandaag staat in het teken van een Umbraco-training. PCBO komt langs en we vieren klein de eerste oplevering van het nieuwe CMS. Wij ontwikkelen nog even verder maar het team van onze contactpersoon Marije kan al starten met het vullen van content, zodat die druk wat meer verspreid kan worden. 

Hoewel Umbraco zo is ingericht dat een handleiding niet nodig moet zijn, zijn er natuurlijk nog genoeg slimmigheden over te dragen. Zo dragen we bij aan SEO en accessibility. Op basis van het inhoudsplan en de contentstijlgids probeer ik ook sturing te geven aan de invulling van de content. Vergeten we niet te blijven toetsen aan de merkwaarden?

Een fijne balans

Vrijdag: Vandaag ben ik vrij! Gelukkig is daar elke week ruimte voor en kan ik mijn mailbox gesloten houden. Mijn klanten weten wanneer ik er wél ben en mocht het nodig zijn, dan is er altijd een collega in het team die een verzoek kan afhandelen. Vandaag neem ik de tijd voor mijn dochter en om te fotograferen of te lezen.

Deze in(/ont)spanningen hebben onder andere gezorgd voor de volgende mooie resultaten:

Erg trots ben ik op de projecten die ik samen met Rijnstate heb gerealiseerd, zoals een website voor de geïnformeerde patiënt en inmiddels ook de Werken bij website van Rijnstate

Ook tip ik regelmatig iedereen die wat inspiratie kan gebruiken voor elke (cadeau)gelegenheid met de website van SurpriseFactory

Bezoek ik nog regelmatig een (lunch)concert van Het Gelders Orkest sinds de realisatie van deze belevende website...

En ben ik inmiddels (ruim op tijd) voorbereid op de overwegingen bij schoolkeuze voor onze dochter dankzij de website van PCBO Apeldoorn.

Dat was 'm!

Helemaal niet verkeerd voor het verbreden van mijn algemene kennis dus. Dat doet het immers altijd goed op verjaardagen ;)

Word jij mijn collega?

Over de auteur

Anique werkt bijna 5 jaar als projectmanager bij Perplex. In deze jaren heeft ze veel ervaring opgedaan met het begeleiden van interactieve en crossmediale projecten. Ze is een scrummer die voor haar klanten door het vuur gaat!

Vragen voor Anique of wil je graag meer weten over één van haar projecten? Neem contact op: anique@perplex.nl.

Perplex - Anique Kampschreur
Lees ook

Een duik in de wereld van CSS en JavaScript