• Home
  • Blog
  • Waarom iedereen digitaal toegankelijk moet zijn

Waarom iedereen digitaal toegankelijk moet zijn

Al jaren strijden we voor digitaal toegankelijke websites. En met succes: uit onderzoek blijkt dat onder de 5 best-scorende ziekenhuiswebsites, er 3 zijn gemaakt door Perplex: Ziekenhuis Groep Twente (ZGT)VieCuri Medisch Centrum en Rijnstate! We zijn nog niet klaar met onze missie om het internet toegankelijker te maken. Volgende maand komt de nieuwe website van Isala live, die uiteraard super toegankelijk is. In het design worden geen concessies gedaan. Sterker nog, het wordt er alleen maar beter van! We laten je graag kennismaken met de beginselen van digitale toegankelijkheid, lees je mee? 

Over de auteur

Mijn naam is Jorgen, web/UX-designer bij Perplex. In al mijn projecten houd ik rekening met digitale toegankelijkheid. Hoe ik dit aanpak? Je leest het in de whitepaper ‘Waarom iedereen digitaal toegankelijk moet zijn.’ 

Je kan bijna alles online regelen en soms heb je zelfs geen keuze. Maar wat nu als je een beperking hebt en de website voor jou niet toegankelijk is? Gelukkig is digitale toegankelijkheid sinds vorig jaar toegevoegd aan het VN-verdrag voor de Rechten van de Mens met een handicap. Want de online wereld, die is toch van iedereen?

Download hier de whitepaper

Lees ook

Beheer je Umbraco website met je stem via Google Home