• Home
  • Blog
  • Een afstudeerstage bij Perplex

Bowlen, hard werken en er nooit alleen voor staan

Perplex bestaat uit ambitieuze professionals met een passie voor digital. We werken onder andere met online marketeers, webdesigners, redacteuren en programmeurs. Dit betekent dat er veel kennis in huis is. Deze kennis willen we graag delen. Niet alleen met elkaar, maar ook met studenten. Om deze reden bieden we afstudeerders de kans een kijkje te nemen in de praktijk en voor een aantal maanden onderdeel te zijn van Perplex.

In september 2018 startte Rob Schubert zijn afstudeerstage bij Perplex. Vanuit zijn opleiding Communication & Multimedia Design had hij de opdracht om een maatschappelijke uitdaging te koppelen aan een digitaal communicatiemiddel.

Aan de slag

Een gezamenlijke interesse in sport maakte het voor Rob en Perplex makkelijker om te focussen op een maatschappelijke uitdaging. Door deze focus werden een aantal knelpunten blootgelegd, bijvoorbeeld dat sportverenigingen steeds meer moeite moeten doen om vrijwilligers te werven.

Het gevaar van minder vrijwilligers bij sportclubs contrasteert met de sterke binding die Perplex heeft met sporten in Arnhem. Een groot deel van de medewerkers sport in Arnhem en Perplex is bovendien de digitale partner van Sportbedrijf Arnhem. Dit contrast wil Perplex verhelpen. Aan Rob de eer om hier dieper in te duiken en – uiteraard met hulp – een passend digitaal communicatiemiddel te bedenken!

"Perplex is een heel sociaal bureau waar professionals werken die altijd willen helpen. In mijn eerste week mocht ik zelfs al mee bowlen!" – Rob

SV Vrijwilliger

Na maanden van onderzoek doen, nadenken en overleggen, werd SV Vrijwilliger geboren! Een online planningsplatform (responsive website) waarop alle sportverenigingen hun vrijwilligersvacatures kunnen plaatsen. Dit platform speelt perfect in op de motieven van jongeren én op de digitalisering.

Uit het onderzoek van Rob blijkt dat maar liefst 54% van Generatie Y (millennials) in Arnhem wél gemotiveerd kan worden voor vrijwilligerswerk. Een voorwaarde is dat deze werkzaamheden aansluiten op de eigenschappen en motieven van de doelgroep. Voorbeelden hiervan zijn flexibiliteit, zelfontwikkeling en het zichtbaar helpen van anderen.

Online platform

Het platform SV Vrijwilliger is opgezet voor potentiële vrijwilligers die op een flexibele en laagdrempelige manier hun steentje bij willen dragen.

  • Gebruikers kunnen dagen opgeven die hen uitkomen en die matchen bij hun agenda.
  • Er kan een profiel worden aangemaakt waarbij er een aantal unieke functies beschikbaar worden.
  • Door het uitvoeren van meerdere vrijwilligerstaken kunnen certificaten worden behaald.

Co-creatie

Naast het gebruik van diverse onderzoeken is het creatieve idee en de uitwerking grotendeels ontstaan door co-creatie. Volgens Rob én Perplex het leukste onderdeel van de opdracht. In deze fase werd nagedacht over een digitaal communicatiemiddel dat een positief effect heeft op de werving van vrijwilligers voor sportclubs in de omgeving Arnhem.

Vanaf nu konden collega’s van Perplex meer ondersteuning bieden bij het bedenken en uitwerken van ideeën, inspiratie en digitale oplossingen!

Met behulp van diverse brainstormsessies en trendanalyses werd naar een oplossing toegewerkt. Designers Jorgen en Guido hebben met Rob naar digitale oplossingen – en de invulling hiervan – gekeken. Evert heeft als projectmanager geholpen met een planning en begroting. 

"Ik heb 6 maanden lang, voornamelijk alleen, aan mijn afstudeeropdracht gewerkt. Ondanks dit, heb ik nooit gevoeld dat ik er ‘alleen’ voor stond. Ik was direct onderdeel van het team en werd ook zo behandeld." – Rob

Student met ambitie?

We staan open voor jouw input, ideeën en plannen! We moeten wel vermelden dat we helaas niet bij elk begin van een nieuw schooljaar een afstudeerstage aanbieden. Met deze informatie willen we je niet ontmoedigen. Integendeel!

Heb jij hét idee of dé openbaring over de inzet van digitale communicatiemiddelen? Deel deze dan met ons en wie weet gaat de volgende blog over jouw afstudeerproject!

Neem contact op

Lees ook

Programmeur bij Perplex: mijn eerste week