• Home
  • Blog
  • Programmeur bij Perplex: mijn eerste week

Programmeur bij Perplex: mijn eerste week

Wist je dat Perplex tegenwoordig twee vrouwelijke programmeurs (of moeten we zeggen: programmeuses?) rijk is? Natasha en Linda zijn beide weg van coderen én zeer goede aanwinsten voor onze teams. Natasha beet het spits af en voegde zich vorig jaar als eerste tussen alle mannelijke programmeurs. Hoe was het voor haar om bij ons aan de slag te gaan, wat viel op en wat zijn de werkzaamheden die zij inmiddels als een pro onder de knie heeft? Natasha vertelt.

'Ik voelde me snel thuis'

"Op mijn eerste dag bij Perplex kreeg ik een ballon en een zak snoep. Na een tour door het pand, luisterde ik mee met de dagelijkse stand-up van mijn team. Op deze spannende dag kreeg ik ook al een eigen opdracht! Gelukkig ontving ik goede feedback en hulp van mijn collega’s. ’s Middags was er een borrel om mij welkom te heten. Voor de gelegenheid had ik zelf een Perplex taart gebakken. Na mijn eerste dag voelde ik me al snel thuis!"

"Het is leuk om zo snel onderdeel van een team te zijn. Vanaf dag één werd ik meegenomen in mails en uitgenodigd voor meetings. Tijdens 'speeddates' in de eerste week sprak ik al mijn nieuwe collega’s. Een leuke manier om elkaar te leren kennen!" 

'Rustig inlezen, snel in de praktijk brengen'

"Bij een nieuwe baan is het belangrijk om collega's, maar ook de organisatie beter te leren kennen. Hier krijg je bij Perplex ruim de tijd voor. Ik begon bijvoorbeeld met het kijken van video’s over het Umbraco CMS en het lezen van belangrijke documenten. Door het inlezen en inwerken kon ik vrij snel wat werkzaamheden in de praktijk brengen. Ik startte met het opzetten van een basisstructuur in Umbraco en aanmaken van alle documenttypes. Door een documenttype zonder template aan te maken, konden ook andere pagina’s een blok erven. Geen dubbele onderdelen dus, handig! Tijdens een overleg met Jeffrey kreeg ik veel bruikbare en aanvullende tips."

'Echte programmeur'

"Ik wist dat ik bij Perplex op mijn plek zat, maar ik had niet verwacht dat ik mijn werk zó leuk zou vinden! Dit gevoel overheerste nadat ik mijn eerste stukje programmeerde. Eindelijk kon ik mezelf als een echte programmeur benoemen."

"In mijn eerste weken bij Perplex heb ik heel veel geleerd door zelfstudie, maar ook van mijn collega’s. Zo ben ik erachter gekomen dat Umbraco heel flexibel is, maar dat dit mijn werk soms vrij lastig maakt. Er zijn namelijk heel veel manieren om een probleem op te lossen. Het belangrijkste is dat ik bedenk wat de klant wil. Flexibiliteit? Of zo min mogelijk werk, maar wel veel hergebruik?"

'Geen beginner meer!'

"Naarmate de tijd verstreek, werd ik steeds meer een onderdeel van het bedrijf en vond ik mijn draai in mijn team. Ik volgde een workshop voor webdesigners en leerde meer over security.

Inmiddels zijn we een aantal maanden verder en werk ik voor verschillende klanten aan verschillende opdrachten. Het is zelfs zo druk dat er nog een paar bureau's over voor nieuwe programmeurs. Word jij mijn nieuwe collega?"

Over Natasha

Natasha heeft van een passie voor programmeren haar werk gemaakt. Ze is er niet alleen bij Perplex druk mee, maar ook in haar vrije tijd. Daarnaast is ze een creatieve duizendpoot die zichzelf handlettering aanleert alsof het niks is. Haar één na grootste passie is konijn Oreo.