Wat als... designchallenge

Wat als Mario de oprichter van LinkedIn was… Hoe zou het er dan uit hebben gezien?

Een aantal keer per jaar komen alle designers van Perplex samen voor een designchallenge. Het doel is om eens wat anders te doen dan de dagelijkse werkzaamheden en om in een (te) korte tijd iets te maken. Tijdens voorgaande designchallenges werd bijvoorbeeld een digitale jukebox mét touchdisplay gemaakt en op dit moment wordt er geëxperimenteerd met animaties, in samenwerking met Perplex Motion

Designchallenge 2020

Mix [persoon] met [platform]

De opdracht van de laatste designchallenge was om een persoon met en platform te mixen. Beeld je in hoe het platform eruitziet als deze persoon de volledige controle zou krijgen om dit platform in te delen… Door te dobbelen werden de designers gekoppeld aan een persoon en een platform. Vervolgens hadden ze de volledige vrijheid om de toegewezen (uitzonderlijke) ‘doelgroep’ te plotten op een toegewezen platform. 

En het resultaat? 

Hieronder zie je de combinatie van The Simpsons [persoon] en Tinder [platform]. Een lastige combinatie, maar niet onmogelijk... De uitdaging om de cartonische stijl van The Simpsons toe te passen op de strakke en minimalistische interface van Tinder werd aangegaan. Nieuwe kleuren, een nieuw logo, nieuwe iconen en een nieuwe typografie... Beoordeel zelf! 

Ook over de andere combinaties is goed nagedacht. Op basis van wat er al is op het platform, werd nagedacht over een nieuw uiterlijk dat past bij de toegewezen persoon. Kleine details en elementen geven duidelijk het gevoel van het karakter weer, maar de focus ligt bij allemaal op een creatief design! Wat is jouw favoriet? ;)
Lees ook

Primeur: Perplex wint derde jaar op rij Umbraco Best Custom Solution award