• Home
  • Blog
  • Mijn week als projectmanager

Mijn week als projectmanager

Toen ik zo’n zeven jaar geleden bij Perplex startte had ik ruim 8 jaar online projectmanagementervaring. Toch leverde de eerste periode veel nieuwe taken en inzichten op. Dat de functie van projectmanager divers is en je snel schakelt zal voor niemand verrassend zijn. Als projectmanager voel je je al vrij snel een duizendpoot, maar toch kan ik zeggen dat ik veel meer op strategisch niveau ben gaan werken. Ik geef je een kijkje in mijn week als projectmanager bij Perplex Digital.

Wat houdt mijn werk nou precies in?

Bij Perplex houdt projectmanagement veel meer in dan het sturen van het proces. Je mag onder andere meedenken met creatieve brainstorms, statistiekanalyses uitvoeren, strategieën bedenken en je bent het aanspreekpunt van je klant.

Het toffe van mijn werk vind ik dat wij veel lange termijn relaties aangaan met onze klanten. We hebben persoonlijk contact en blijven na livegang betrokken in het optimalisatieproces. Zo zorgen wij ervoor dat onze klanten het meest uit hun platform kunnen halen. En dat wordt gewaardeerd!

Maandag: Vandaag leid ik een workshop waarin we archetypen definiëren als startpunt voor een nieuw project. Ik heb goed nagedacht over de structuur, maar de invulling bepalen we vooral samen. Gelukkig helpt Peter, designer in hart en nieren, om de presentatie er strak uit te laten zien. Ik maak de ruimte, met muren die we kunnen beplakken, klaar en zorg natuurlijk voor iets lekkers op tafel.

Samen met de belangrijkste stakeholders van Rocsys komen we op een interactieve manier tot de drijfveren van de doelgroep, zodat we op basis daarvan vervolgstappen kunnen zetten. Door een ‘losmaakoefening’  komt iedereen in de brainstormmodus. Goede ideeën leiden tot 5 archetypes. Eerst bijkomen tijdens een lunch op het balkon en daarna de archetypes uitwerken. 

Dinsdag: De ontwikkelingswerkzaamheden van het platform voor de verschillende landenmigraties van Athlon International zijn volop in gang! Met behulp van de Umbraco tool uMarketingSuite heb ik de eerste concrete scenario’s uitgewerkt voor personalisatie van de website van Athlon Frankrijk, Spanje en België. Vandaag ga ik mijn contactpersoon van Athlon Frankrijk een uMarketingSuite training geven over het inrichten van persona’s, customer journeys en het koppelen van de websitecontent.  Personalisatie…. je moet er even induiken voordat het ‘sense’ maakt, maar dan is het echt heel gaaf om mee aan de slag te gaan!

‘S-middags blijf ik achter mijn bureau zitten en test ik uitgebreid alle functionaliteit op verschillende devices. De correcties geef ik door aan het team dat ervoor zorgt dat alles werkend is voordat ik het naar de klant stuur. Omdat ik het functioneel ontwerp zelf heb gemaakt, weet ik goed wat de belangrijkste scenario’s zijn en besteed ik daaraan extra aandacht. Vanavond heb ik yogales en na het 8e kopje thee, pak ik de fiets naar huis.

Woensdag

Vandaag ben ik vrij! Gelukkig is daar elke week ruimte voor en kan ik mijn mailbox gesloten houden. Mijn klanten weten wanneer ik er wél ben en mocht het nodig zijn, dan is er altijd een collega in het team die een verzoek kan afhandelen. Vandaag neem ik de tijd voor mijn dochter en om te fotograferen of te lezen (als ze slaapt uiteraard 😊)

Een goed begin is het halve werk

Donderdag: Naar aanleiding van het vooronderzoek door collega-marketeers en een merkwaardenworkshop, werk ik vandaag een inhoudsplan uit waarin onze visie en de belangrijkste pagina’s en functies van de website staan beschreven. Alle input verzamel ik en voeg ik samen zodat we een goede leidraad hebben voor alle stappen die we vanaf nu gaan zetten. Natuurlijk heb ik tussendoor tijd voor een heerlijk stukje chocoladetaart van collega-projectmanager Marjolijn, van wie een website live is gegaan. Morgen weer een dag!

(Benieuwd naar de week van Marjolijn? Ze heeft verslag voor je uitgebracht op Instagram!) 

Vrijdag: Vandaag schrijf ik verder aan mijn introductiedocument voor klanten over hoe we (hybride) met Scrum werken binnen Perplex. Zo zijn de verwachtingen vooraf beide kanten op volledig duidelijk voor een optimale samenwerking.

’s-Middags leg ik de laatste hand aan de voorbereidingen van de Ziekenhuisdag. Het is de tweede keer op rij dat ik  invulling aan deze dag mag geven. De feedback van het eerste jaar neem ik natuurlijk mee in de organisatie.

 

De Ziekenhuisdag staat in het teken van netwerken, elkaar inspireren, van elkaar leren en samen nieuwe ideeën concreet maken. Het doel van deze dag is om te ontdekken welke gezamenlijke wensen er zijn voor de verschillende platforms, zodat ze efficiënter en kostentechnisch aantrekkelijk ontwikkeld kunnen worden. Een hele uitdaging, ik heb er zin in!

Samen met mijn collega Tom bespreek ik onze plannen voor het weekend. Samen lopen we de deur uit, tot maandag!

 

Deze in(/ont)spanningen hebben onder andere gezorgd voor de volgende mooie resultaten:

  • Ik ben trots op het platform voor vFAS dat qua personalisatie erg vooruitstrevend was en nog steeds is. Daarnaast geeft het veel inzicht voor de redactie in content waar de meeste behoefte naar is.
  • Mijn team maakt mijn werkplezier compleet! Het team heeft de laatste tijd met veel plezier aan de progressive app voor Intershift gewerkt omdat zij daar de nieuwste technieken in front-end konden toepassen. Het aansturen van mensen die leuk vinden wat ze doen geeft mij energie!
  • Het project met het Martini Ziekenhuis in Groningen blijft mij ook altijd bij. Ook aan die samenwerking beleef ik veel plezier! Ik mocht vaak naar Groningen toe om samen met de klant te sparren over de invulling van hun corporate website. Op basis van de Scrum Methode hebben we een mooi en functioneel eindresultaat kunnen realiseren
  • Ik vind het ook heel gaaf om Athlon meet-ups te organiseren en kennissessies te hosten voor werknemers van Athlon International uit heel Europa. Daarmee hou ik mijn talen ook nog een beetje op niveau 😉

 

Dat was 'm!

Heb je vragen of wil je meer weten over een van mijn projecten? Stuur een mailtje naar anique@perplex.nl.

Word jij mijn collega?

Lees ook

Umbraco v9 Hackathon op 9 december 2021