Beheer je Umbraco website met je stem via Google Home

Sinds 24 oktober is Google Home eindelijk in het Nederlands beschikbaar. Je kan vanaf dan vanuit je eigen huiskamer én in je moedertaal praten met deze slimme speaker. Bij Perplex geloven we dat spraak een steeds belangrijkere rol gaat spelen in ons dagelijks leven. Om ons voor te bereiden op deze (r)evolutie zijn we ruim een jaar geleden begonnen met experimenteren. Wat willen en kunnen we met Google Home? Hoe kunnen we Google Home inzetten in ons dagelijks werk? Kan Google Home ons helpen nóg efficiënter te werken? In dit blog presenteren we onze proof-of-concept-package voor ons favoriete CMS: Umbraco.

Lees verder

Maak de cirkel rond

Eerder schreef ik als Senior Marketing Professional een column voor MarketingTribune. Strategie en creatie zijn vaak twee aparte werelden, waarin de vertaling van een concept een eigen leven kan gaan leiden. Of andersom: het pagina's dikke rapport een heel mooi verhaal lijkt, maar praktisch gezien niet levensvatbaar is.

In mijn visie gaan strategie en creatie hand in hand, maar hoe doe je dat? Een Marketing Framework en internetmarketing canvas bieden houvast, dus lees snel verder!

Lees verder

Een logische reis voor de bezoeker

Een reisspecialist met een bestemmingspagina voor de Verenigde-Staten. Het doel: zo veel mogelijk vakanties boeken. Kan je die content zo optimaliseren dat mensen uiteindelijk méér vakanties boeken? Wij deden het en het kon! Na 2 maanden zorgde de geoptimaliseerde pagina voor +33% meer conversie. Hoe we dat hebben aangepakt? We laten het graag zien. 

Lees verder

Een DDOS van de Googlebot?

Normaal is Google een van je betere vrienden op het internet, maar enkele weken geleden liepen we op het internet tegen wat vreemds aan. Onze monitoring alarmeerde ons dat in de afgelopen dagen het CPU-gebruik van één van onze websites geleidelijk aan steeds verder omhoog liep en we dagelijks een duizelingwekkend aantal van bijna 1 miljoen aantal gecrawlde pagina's per dag (!) hadden en een meer dan 25 Gb aan data werd gedownload op dagelijkse basis. Na een korte analyse van onze logfiles leek het er ook nog eens op dat al dat verkeer gegenereerd werd door een Googlebot (of iets of iemand die zich voordeed als Googlebot).

Lees verder