Beheer je Umbraco website met je stem via Google Home

Sinds 24 oktober is Google Home eindelijk in het Nederlands beschikbaar. Je kan vanaf dan vanuit je eigen huiskamer én in je moedertaal praten met deze slimme speaker. Bij Perplex geloven we dat spraak een steeds belangrijkere rol gaat spelen in ons dagelijks leven. Om ons voor te bereiden op deze (r)evolutie zijn we ruim een jaar geleden begonnen met experimenteren. Wat willen en kunnen we met Google Home? Hoe kunnen we Google Home inzetten in ons dagelijks werk? Kan Google Home ons helpen nóg efficiënter te werken? In dit blog presenteren we onze proof-of-concept-package voor ons favoriete CMS: Umbraco.

Lees verder

Security & Umbraco - Slides Codegarden 2018

Tijdens het jaarlijkse Festival CodeGarden in Odense (Denemarken) gaf onze collega Jeffrey een presentatie over security en Umbraco. In de presentatie probeert hij fictief een Umbraco-website te hacken. Hij laat ze de stappen zien die hij zou hebben genomen en hoe je jouw website hier tegen kan beschermen. De slides geven 9 concrete tips die je rechtstreeks op jouw Umbraco-website kunt toepassen.

Lees verder

We vallen in de prijzen op Codegarden '18!

Deze week staat in het teken van het jaarlijkse Codegarden: hét internationale festival van het open source CMS Umbraco waar wij dagelijks mee werken. Onze collega’s Tim, Dennis, Jeffrey, Leon en Daniel reisden af naar het prachtige Odense om daar te leren, te luisteren en te delen. En daar blijft het niet bij, want daarnaast zijn we 4 keer genomineerd en hebben we twee awards gewonnen!

Lees verder

Beveilig je Umbraco installatie

Security is een hot onderwerp en met de aankomende GDPR/AVG-wetgeving wordt dit onderwerp alleen maar belangrijker. De afgelopen jaren ben ik me gaan specialiseren in security in combinatie met mijn liefde voor Umbraco. Met de ervaring van talloze security audits (uitgevoerd door internationale organisaties op onze Umbraco-installaties) en mijn eigen visie op security wil ik je in dit blog een aantal tips geven die je kan toepassen op je eigen Umbraco-omgeving.  

Lees verder