E-commerce: overtuig uw bezoekers
met beeldmateriaal

De kracht van goed beeld bij het verkopen van producten is al sinds lange tijd bekend in 'traditionele' marketing. Online is dit nóg belangrijker, omdat bezoekers geen fysiek product kunnen beoordelen. Het beeldmateriaal op uw website moet harder werken om de ware 'look and feel' van een product over te brengen. De volgende tips focussen zich op e-commerce, maar kunnen over het algemeen worden gebruikt voor de meeste websites.

Zorg voor professionele kwaliteit

De kwaliteit van foto's is een van de weinige dingen waarmee bezoekers de kwaliteit van uw product kunnen inschatten. Uitstekende kwaliteit (professionele foto's in een hoge resolutie) is daarom essentieel en zeker een investering waard in een meer en meer verzadigde en concurrerende online markt. Conversies kunnen worden verdubbeld door het gebruik van beter beeldmateriaal. Wanneer u zich op een markt met luxe producten richt, is het belangrijk om een feest voor de ogen te creëren, waardoor bezoekers erbij betrokken raken. 

Toon alternatieve en gedetailleerde beelden

Het bekijken van meer foto's vanuit verschillende invalshoeken is cruciaal om bezoekers een goed gevoel te laten krijgen bij uw product. Dit aantal moet groot genoeg zijn om een alternatief te zijn van hetzelfde product in een fysieke winkel.

De foto's met details van het product zijn belangrijk, maar ook diegenen met de diverse kleuren en materialen waarin het product wordt aangeboden. Met 360-gradenrotatie en de optie om in te zoomen biedt u uw bezoeker de mogelijkheid het product op iedere gewenste manier te bekijken. Creër tot slot een duidelijk overzicht door alle afbeeldingen in een gallerij op te nemen.

Website GoBestshop

Afbeelding 1: webshop GoBest

Plaats vergrootbare foto's

Het is onwaarschijnlijk dat bezoekers van een fysieke winkel een aankoop doen zonder het product van dichtbij te bekijken. In een online winkel is dat net zo. Door foto's vergrootbaar te maken kan een product tot in detail worden bekeken. In de praktijk opent de vergrootte foto in een pop-up venster. 

Laat beeld snel downloaden

Het is belangrijk dat afbeeldingen snel worden geladen. Het is niet waarschijnlijk dat bezoekers meer dan een paar seconden wachten, ze zijn er aan gewend dat de content snel zichtbaar is.  

Maak kleine foto's duidelijk

Kleinere versies van productafbeeldingen, die worden gebruikt op bijvoorbeeld de homepage of overzichtpagina's, moeten de essentie van het product weergeven. Snijd de afbeelding zo uit dat het belangrijkste deel van de foto overblijft. Verklein wat overblijft tot het juiste formaat. Door overbodige details te verwijderen komt de afbeelding minder rommelig en duidelijker over. Gebruikers hebben moeite met afbeeldingen die te klein zijn voor de hoeveelheid details die wordt getoond.

Website Kadopagina

Afbeelding 2: website Kadopagina

Maak grootte en context zichtbaar

Door de grootte van het product te laten zien en de context waarin het gebruikt wordt, kunnen bezoekers geholpen worden bij het maken van een keuze en het doen van een online aankoop. De grootte en context kunnen worden gedemonstreerd door modellen het product te laten gebruiken. Bij een mobiele telefoon bijvoorbeeld door hem in de hand vast te laten houden, bij een tas door een model hem te laten dragen.

Laat alles zien

Wanneer bij uw product accessoires of additionele producten horen, laat deze dan zien in de fotogallerij en beschrijf ze niet alleen in de tekst. Gebruikers willen zien wat ze precies krijgen en welke overige producten ze daarbij kunnen aanschaffen.   

Gebruik relevante afbeeldingen

Elke afbeelding die gebruikt wordt, moet relevant zijn en waarde toevoegen aan de content op uw site. Beeldmateriaal kan een effectief middel zijn om bezoekers snel een idee te geven waar de website over gaat. Irrelevante foto's leiden af van de boodschap die u wilt overbrengen en kan uw bezoekers irriteren wanneer de connectie tussen tekst en beeld niet duidelijk is.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van beeld voor uw website? Stel ons gerust uw vraag!