Zien door de ogen van een blinde

We maken websites, zetten marketingcampagnes op, schrijven content en plaatsen flitsende conversiebuttons op de ‘juiste’ plaats. Daarbij houden we altijd een doelgroep voor ogen. Het gebeurt zelden dat deze doelgroep slechtziend of zelfs blind is. Toch zijn in Nederland ruim 320.000 mensen slechtziend of blind.1 Het hele internet toegankelijk maken is een grote missie. Om een schaalbaar en realistisch doel te stellen proberen we in 2017 het CMS Umbraco accessible te maken voor iedereen! Stap 1: 'Zien' door de ogen van een slechtziende. 

Lees verder

Personalisatie van een website in Umbraco

Wanneer een gebruiker uw website bezoekt dan wilt u hem zo goed mogelijk helpen, en zo relevant mogelijke content bieden. U kunt hiervoor de data gebruiken die de bezoeker u al geeft en vervolgens de content op uw website aanpassen of personaliseren. Het principe ‘personalisatie’ dat ontvangen werd als ‘marketing buzzword’ is daadwerkelijk toegepast binnen Perplex, met indrukwekkende resultaten.

Tijdens CodeGarden 2017 werden we, met één van de sites waarop we personalisatie toepassen, genomineerd in de categorie ‘Best Technical Solution’. In deze blog laten we zien wat onze gedachten zijn over personalisatie van websites in Umbraco en willen we inspireren om er zelf ook mee aan de slag te gaan. We kijken kort naar enkele belangrijke concepten en gaan vervolgens, op basis van een concreet stappenplan, aan de slag met personalisatie.

Lees verder

Plant meer dan alleen ideeën

Ieder jaar vieren we met onze relaties de zomer. De postbode heeft alle pakketten weer bezorgd, dus... nu zelf aan de slag! Een appelboom heeft even de tijd nodig, maar als u hem goed verzorgt zal hij in het tweede jaar al échte appels geven. We geven een tips om goed te zorgen voor het boompje en in de toekomst een overheerlijke appeltaart te bakken. Delen jullie dan een stukje taart met ons, of in ieder geval een foto om van te watertanden?  

Lees verder

Behaal ook de ultieme PageSpeed score!

Mobiel wordt steeds belangrijker en daarmee ook de snelheid van je pagina. De Pagespeed-score weegt mee in de ranking van een site. Speciaal hiervoor is Google PageSpeed Insights in het leven geroepen. Met deze gratis tool is snel te achterhalen hoe uw site scoort volgens Google, op het gebied van snelheid of performance. Google geeft een score op een schaal van 0 tot 100, uiteraard is 100 de perfecte score. Onbereikbaar? Zeker niet! Voor perplex.nl hebben we dit gerealiseerd.

Verbeter ook úw score aan de hand van de volgende 6 best practices.

Lees verder