Blijf op de hoogte met onze gedeelde kennis!

Internetmarketingblog

RSS Feed

Umbraco toegankelijk voor iedereen

Bij Perplex maken we ons al jaren druk om accessibility, ofwel toegankelijkheid op het web. Onze mening is dat iedereen een website naar wens moet kunnen gebruiken. Sinds kort halen we voor diverse websites het officiële Waarmerk drempelvrij.nl binnen en maken we ons hard voor het ontwikkelen van drempelvrije websites. Ook geven we graag ‘voorlichting’ aan mede-websitebouwers. Afgelopen lente besloten we om Umbraco zelf eens aan een test te onderwerpen. Want een drempelvrije site is leuk, maar is het niet net zo belangrijk dat Umbraco zelf accessible is?

Lees verder

Zien door de ogen van een blinde

We maken websites, zetten marketingcampagnes op, schrijven content en plaatsen flitsende conversiebuttons op de ‘juiste’ plaats. Daarbij houden we altijd een doelgroep voor ogen. Het gebeurt zelden dat deze doelgroep slechtziend of zelfs blind is. Toch zijn in Nederland ruim 320.000 mensen slechtziend of blind.1 Het hele internet toegankelijk maken is een grote missie. Om een schaalbaar en realistisch doel te stellen proberen we in 2017 het CMS Umbraco accessible te maken voor iedereen! Stap 1: 'Zien' door de ogen van een slechtziende. 

Lees verder

Personalisatie van een website in Umbraco

Wanneer een gebruiker uw website bezoekt dan wilt u hem zo goed mogelijk helpen, en zo relevant mogelijke content bieden. U kunt hiervoor de data gebruiken die de bezoeker u al geeft en vervolgens de content op uw website aanpassen of personaliseren. Het principe ‘personalisatie’ dat ontvangen werd als ‘marketing buzzword’ is daadwerkelijk toegepast binnen Perplex, met indrukwekkende resultaten.

Tijdens CodeGarden 2017 werden we, met één van de sites waarop we personalisatie toepassen, genomineerd in de categorie ‘Best Technical Solution’. In deze blog laten we zien wat onze gedachten zijn over personalisatie van websites in Umbraco en willen we inspireren om er zelf ook mee aan de slag te gaan. We kijken kort naar enkele belangrijke concepten en gaan vervolgens, op basis van een concreet stappenplan, aan de slag met personalisatie.

Lees verder