Blijf op de hoogte met onze gedeelde kennis!

Internetmarketingblog

RSS Feed

Dubbele winst op Codegarden 2019

Succes op Codegarden 2019. Onze delegatie nam op dit wereldwijde Umbraco congres maar liefst 2 awards in ontvangst! In de categorieën Best Custom Solution én Best Gold Partner Solution gingen beide awards naar het nieuwe e-commerce platform van Wagenborg Passagiersdiensten (WPD). Naast de awarduitreiking bestond Codegarden ook uit een hoop kennis opdoen én delen... 

Lees verder

Programmeur bij Perplex: mijn eerste week

Wist je dat Perplex tegenwoordig twee vrouwelijke programmeurs (of moeten we zeggen: programmeuses?) rijk is? Natasha en Linda zijn beide weg van coderen én zeer goede aanwinsten voor onze teams. Natasha beet het spits af en voegde zich vorig jaar als eerste tussen alle mannelijke programmeurs. Hoe was het voor haar om bij ons aan de slag te gaan, wat viel op en wat zijn de werkzaamheden die zij inmiddels als een pro onder de knie heeft? Natasha vertelt.

Lees verder

Umbraco 8 komt eraan!

Umbraco is het gebruiksvriendelijke open source contentmanagementsysteem waar we bij Perplex sinds jaar en dag het internet mooier, beter en efficiënter mee maken. Al sinds de eerste aankondiging van versie 8 (the next big major release) zijn de verwachtingen hoog gespannen. Waar Umbraco in de beginjaren veel tijd en liefde stak in de mogelijkheden en uitbreidingen voor programmeurs, heeft bij de afgelopen releases de gebruikerservaring van de editor steeds meer aandacht gekregen. Umbraco 7 liet al een compleet veranderde UX voor de backoffice zien, een waardevolle upgrade voor de editor. Umbraco 8 is volgens Umbraco zelf de volgende stap, voor zowel programmeur als redacteur.

Lees verder

Beheer je Umbraco website met je stem via Google Home

Sinds 24 oktober is Google Home eindelijk in het Nederlands beschikbaar. Je kan vanaf dan vanuit je eigen huiskamer én in je moedertaal praten met deze slimme speaker. Bij Perplex geloven we dat spraak een steeds belangrijkere rol gaat spelen in ons dagelijks leven. Om ons voor te bereiden op deze (r)evolutie zijn we ruim een jaar geleden begonnen met experimenteren. Wat willen en kunnen we met Google Home? Hoe kunnen we Google Home inzetten in ons dagelijks werk? Kan Google Home ons helpen nóg efficiënter te werken? In dit blog presenteren we onze proof-of-concept-package voor ons favoriete CMS: Umbraco.

Lees verder