Blijf op de hoogte met onze gedeelde kennis!

Internetmarketingblog

RSS Feed

Waarom iedereen digitaal toegankelijk moet zijn

Al jaren strijden we voor digitaal toegankelijke websites. En met succes: uit onderzoek blijkt dat onder de 5 best-scorende ziekenhuiswebsites, er 3 zijn gemaakt door Perplex: Ziekenhuis Groep Twente (ZGT)VieCuri Medisch Centrum en Rijnstate! We zijn nog niet klaar met onze missie om het internet toegankelijker te maken. Volgende maand komt de nieuwe website van Isala live, die uiteraard super toegankelijk is. In het design worden geen concessies gedaan. Sterker nog, het wordt er alleen maar beter van! We laten je graag kennismaken met de beginselen van digitale toegankelijkheid, lees je mee? 

Lees verder

Umbraco toegankelijk voor iedereen

Bij Perplex maken we ons al jaren druk om accessibility, ofwel toegankelijkheid op het web. Onze mening is dat iedereen een website naar wens moet kunnen gebruiken. Sinds kort halen we voor diverse websites het officiële Waarmerk drempelvrij.nl binnen en maken we ons hard voor het ontwikkelen van drempelvrije websites. Ook geven we graag ‘voorlichting’ aan mede-websitebouwers. Afgelopen lente besloten we om Umbraco zelf eens aan een test te onderwerpen. Want een drempelvrije site is leuk, maar is het niet net zo belangrijk dat Umbraco zelf accessible is?

Lees verder

Zien door de ogen van een blinde

We maken websites, zetten marketingcampagnes op, schrijven content en plaatsen flitsende conversiebuttons op de ‘juiste’ plaats. Daarbij houden we altijd een doelgroep voor ogen. Het gebeurt zelden dat deze doelgroep slechtziend of zelfs blind is. Toch zijn in Nederland ruim 320.000 mensen slechtziend of blind.1 Het hele internet toegankelijk maken is een grote missie. Om een schaalbaar en realistisch doel te stellen proberen we in 2017 het CMS Umbraco accessible te maken voor iedereen! Stap 1: 'Zien' door de ogen van een slechtziende. 

Lees verder