Perplex blog

Blijf op de hoogte van onze kennis en ervaringen

RSS Feed

5 tips die de gebruikerservaring optimaliseren

Hoe presteert jouw website? Voorziet de website in de behoefte van jouw klanten? En hoe zorg je voor een positieve gebruikerservaring? Regelmatig voeren we onderzoeken uit met échte gebruikers om deze vragen te kunnen beantwoorden. 

Lees verder

5 simpele tips voor een toegankelijke website

Toegankelijkheid. Een onderwerp waar velen van ons niet bij stilstaan. We vinden het vanzelfsprekend om netjes geholpen te worden door de klantenservice, om makkelijk op de stoep te lopen en om online te shoppen. Toch lopen mensen met uiteenlopende beperkingen hierbij helaas nog steeds tegen belemmeringen aan. Op het gebied van digitale toegankelijkheid helpen wij je graag op weg naar een toegankelijke(re) website!

Lees verder

Waarom iedereen digitaal toegankelijk moet zijn

Al jaren strijden we voor digitaal toegankelijke websites. En met succes: uit onderzoek blijkt dat onder de 5 best-scorende ziekenhuiswebsites, er 3 zijn gemaakt door Perplex: Ziekenhuis Groep Twente (ZGT)VieCuri Medisch Centrum en Rijnstate! We zijn nog niet klaar met onze missie om het internet toegankelijker te maken. Volgende maand komt de nieuwe website van Isala live, die uiteraard super toegankelijk is. In het design worden geen concessies gedaan. Sterker nog, het wordt er alleen maar beter van! We laten je graag kennismaken met de beginselen van digitale toegankelijkheid, lees je mee? 

Lees verder

Umbraco toegankelijk voor iedereen

Bij Perplex maken we ons al jaren druk om accessibility, ofwel toegankelijkheid op het web. Onze mening is dat iedereen een website naar wens moet kunnen gebruiken. Sinds kort halen we voor diverse websites het officiële Waarmerk drempelvrij.nl binnen en maken we ons hard voor het ontwikkelen van drempelvrije websites. Ook geven we graag ‘voorlichting’ aan mede-websitebouwers. Afgelopen lente besloten we om Umbraco zelf eens aan een test te onderwerpen. Want een drempelvrije site is leuk, maar is het niet net zo belangrijk dat Umbraco zelf accessible is?

Lees verder