Perplex blog

Blijf op de hoogte van onze kennis en ervaringen

RSS Feed

Waarom iedereen digitaal toegankelijk moet zijn

Al jaren strijden we voor digitaal toegankelijke websites. En met een reden: uit onderzoek blijkt dat in 2020 slechts 70 van de 2.000 onderzochte overheidswebsites voldoen aan de eisen van digitale toegankelijkheid. Een goede reden om onze missie te blijven voortzetten om het internet toegankelijker te maken en de urgentie te blijven benadrukken. Een onderdeel van deze missie is om jou kennis te laten maken met de beginselen van digitale toegankelijkheid. Lees je mee?

Lees verder

5 tips die de gebruikerservaring optimaliseren

Hoe presteert jouw website? Voorziet de website in de behoefte van jouw klanten? En hoe zorg je voor een positieve gebruikerservaring? Regelmatig voeren we onderzoeken uit met échte gebruikers om deze vragen te kunnen beantwoorden. 

Lees verder

5 simpele tips voor een toegankelijke website

Toegankelijkheid. Een onderwerp waar velen van ons niet bij stilstaan. We vinden het vanzelfsprekend om netjes geholpen te worden door de klantenservice, om makkelijk op de stoep te lopen en om online te shoppen. Toch lopen mensen met uiteenlopende beperkingen hierbij helaas nog steeds tegen belemmeringen aan. Op het gebied van digitale toegankelijkheid helpen wij je graag op weg naar een toegankelijke(re) website!

Lees verder

Umbraco toegankelijk voor iedereen

Bij Perplex maken we ons al jaren druk om accessibility, ofwel toegankelijkheid op het web. Onze mening is dat iedereen een website naar wens moet kunnen gebruiken. Sinds kort halen we voor diverse websites het officiële Waarmerk drempelvrij.nl binnen en maken we ons hard voor het ontwikkelen van drempelvrije websites. Ook geven we graag ‘voorlichting’ aan mede-websitebouwers. Afgelopen lente besloten we om Umbraco zelf eens aan een test te onderwerpen. Want een drempelvrije site is leuk, maar is het niet net zo belangrijk dat Umbraco zelf accessible is?

Lees verder