Blijf op de hoogte met onze gedeelde kennis!

Internetmarketingblog

RSS Feed

Beheer je Umbraco website met je stem via Google Home

Sinds 24 oktober is Google Home eindelijk in het Nederlands beschikbaar. Je kan vanaf dan vanuit je eigen huiskamer én in je moedertaal praten met deze slimme speaker. Bij Perplex geloven we dat spraak een steeds belangrijkere rol gaat spelen in ons dagelijks leven. Om ons voor te bereiden op deze (r)evolutie zijn we ruim een jaar geleden begonnen met experimenteren. Wat willen en kunnen we met Google Home? Hoe kunnen we Google Home inzetten in ons dagelijks werk? Kan Google Home ons helpen nóg efficiënter te werken? In dit blog presenteren we onze proof-of-concept-package voor ons favoriete CMS: Umbraco.

Lees verder

Verander-je-wachtwoord-dag

Bedenk eens hoeveel wachtwoorden je dagelijks gebruikt om in te loggen op websites en diensten: e-mail, social media, blogs, kranten. Welke van deze wachtwoorden heb je al jaren? Hoeveel bestaan uit slechts één woord? En hoeveel van deze wachtwoorden zijn hetzelfde?

Lees verder

Visual Search: wordt de camera de nieuwe zoekopdracht?

Een foto zegt meer dan 1.000 woorden, en duizend woorden passen niet in je zoekopdracht. Daarom zijn we na Voice Search enthousiast over Visual Search. Het nieuwe ‘zoeken’ in afbeeldingen of zelfs met je eigen mobiele camera! Visual Search komt in verschillende vormen en wordt vooral gebruikt op mobiele apparaten. "Vervangt Visual Search de tekstvraag én wordt de camera de nieuwe zoekopdracht?"

Lees verder

Privacywet 2018: wat moet u doen?

We weten het al enige tijd en inmiddels komt het aardig dichtbij: de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Vanaf 25 mei 2018 moet uw organisatie voldoen aan deze (strenge) Europese wet. De sancties variëren van een schriftelijke waarschuwing, tot een boete van 20 miljoen euro of 4% van de wereldwijde omzet. Met de nieuwe wet gaat er een boel veranderen, tijd om uw werkwijze aan te passen.

Lees verder