Perplex blog

Blijf op de hoogte van onze kennis en ervaringen

RSS Feed

Bowlen, hard werken en er nooit alleen voor staan

Perplex bestaat uit ambitieuze professionals met een passie voor digital. We werken onder andere met online marketeers, webdesigners, redacteuren en programmeurs. Dit betekent dat er veel kennis in huis is. Deze kennis willen we graag delen. Niet alleen met elkaar, maar ook met studenten. Om deze reden bieden we afstudeerders de kans een kijkje te nemen in de praktijk en voor een aantal maanden onderdeel te zijn van Perplex.

Lees verder

Beheer je Umbraco website met je stem via Google Home

Sinds 24 oktober is Google Home eindelijk in het Nederlands beschikbaar. Je kan vanaf dan vanuit je eigen huiskamer én in je moedertaal praten met deze slimme speaker. Bij Perplex geloven we dat spraak een steeds belangrijkere rol gaat spelen in ons dagelijks leven. Om ons voor te bereiden op deze (r)evolutie zijn we ruim een jaar geleden begonnen met experimenteren. Wat willen en kunnen we met Google Home? Hoe kunnen we Google Home inzetten in ons dagelijks werk? Kan Google Home ons helpen nóg efficiënter te werken? In dit blog presenteren we onze proof-of-concept-package voor ons favoriete CMS: Umbraco.

Lees verder

Verander-je-wachtwoord-dag

Bedenk eens hoeveel wachtwoorden je dagelijks gebruikt om in te loggen op websites en diensten: e-mail, social media, blogs, kranten. Welke van deze wachtwoorden heb je al jaren? Hoeveel bestaan uit slechts één woord? En hoeveel van deze wachtwoorden zijn hetzelfde?

Lees verder

Visual Search: wordt de camera de nieuwe zoekopdracht?

Een foto zegt meer dan 1.000 woorden, en duizend woorden passen niet in je zoekopdracht. Daarom zijn we na Voice Search enthousiast over Visual Search. Het nieuwe ‘zoeken’ in afbeeldingen of zelfs met je eigen mobiele camera! Visual Search komt in verschillende vormen en wordt vooral gebruikt op mobiele apparaten. "Vervangt Visual Search de tekstvraag én wordt de camera de nieuwe zoekopdracht?"

Lees verder