Animatiepartner

Animaties voor tientallen pensioenfondsen

"Met het oog op meerdere animaties, kunnen we beter een langdurige samenwerking met één specialist aangaan." Dat zal AZL, een van de grootste pensioenuitvoeringsorganisaties van Nederland, gedacht hebben toen we werden benaderd om naast hun online partner ook animatiepartner te worden. We waren direct enthousiast en overtuigden AZL dat we samen een nog sterker online product kunnen aanbieden. Dus; na de champagne snel aan de slag! 

De inloganimatie

We startten de hernieuwde samenwerking met een inloganimatie voor Flexsecurity pensioen. De klantenservice van het fonds sprak vaak klanten die vastliepen bij het inloggen op de website, doordat het proces niet duidelijk was. Met de uitleg in de animatie nemen we struikelblokken bij de kijkers weg. Door ook direct toe te lichten welke voordelen er zijn met het inloggen op de website, motiveren we de klanten van Flexsecurity pensioen om daar ook echt direct gebruik van te maken.

Let's move it

Wij vinden dat het concept van een animatie niet te beoordelen is vanuit stilstaande beelden. Bij realisatie van een animatie werken we daarom altijd vanuit een 'moving storyboard’. Daarin zijn de verschillende scènes geschetst en is er een demo voice-over onder het verhaal gezet. Door in deze vorm te werken, kunnen we het concept eventueel nog relatief eenvoudig finetunen. Zo zag het moving storyboard voor de inloganimatie van Flexsecurity pensioen eruit:

Een slimme basis

Bij de eerste animatie is de basis gelegd voor toekomstig gebruik door meerdere pensioenfondsen. Net als bij de tientallen pensioenfondssites met ieder een eigen look & feel, zorgden we ervoor dat eenzelfde animatie voor een ander fonds een eigen gezicht kan krijgen. Met een fondsspecifieke huisstijl, voice-over en muziek kan de animatie aansluiten bij iedere AZL website. 

Het eindresultaat?

Een frisse animatie, die helder uitleg geeft en is geïntegreerd in de website en andere communicatiekanalen van Flexsecurity pensioen. Het is een schot in de roos. Met deze eerste animatie maken we een vliegende start, de twee eerstvolgende verzoeken hebben ons een paar weken erna al bereikt.

En door!

Al snel volgde de vraag om ook het afkopen van een pensioen via een animatie uit te leggen. Door de grafische stijl te gebruiken die in de eerste animatie was opgezet, produceerden we in korte tijd een duidelijke animatie die kort het ingewikkelde onderwerp uitlegt. 

Nieuwsgierig naar voorbeelden van wat we doen?
Pensioenbeleving tot in de puntjes

Platform pensioenwebsites

AZL heeft alle handvatten om de websites van haar tientallen pensioenfondsen piekfijn op te maken. Met meer dan 10 contentblokken, die ieder in drie vormen getoond kunnen worden en een eigen look & feel voor elk fonds, zijn er binnen het platform mogelijkheden genoeg.

Bekijk deze case