Platform pensioenwebsites

Pensioenbeleving tot in de puntjes

AZL heeft alle handvatten om de websites van haar tientallen pensioenfondsen piekfijn op te maken. Met meer dan 10 contentblokken, die ieder in drie vormen getoond kunnen worden en een eigen look & feel voor elk fonds, zijn er binnen het platform mogelijkheden genoeg.

Aan het werk of gepensioneerd?

Welke deelnemers hebben welke behoeften? De deelnemers die werken, of inmiddels bij een nieuwe werkgever en ander pensioenfonds zijn aangesloten, hebben een heel andere motivatie dan gepensioneerden. Bovendien zijn bepaalde momenten in iemands leven belangrijk voor het pensioen. Door deze factoren ook het uitgangspunt te maken voor de navigatie binnen de website, vindt men snel de gewenste, relevante informatie. 

Ook ieder pensioenfonds is anders

AZL helpt de bij haar aangesloten pensioenfondsen, door de juiste aansluiting te vinden bij haar deelnemers. De huisstijl van iedere organisatie is vertaald naar een passende digitale look & feel. 

Daarbij kan per contentblok worden ingesteld in welke vorm deze wordt weergegeven. Door bij realisatie van de eerste pensioenfondssite uit te gaan van de meest uitgebreid mogelijke opzet, heeft AZL alle handvatten om ook de overige websites piekfijn op te maken. Flexibiliteit is de standaard!

Gemak dient de redacteur

Een gebruiksvriendelijk CMS heeft veel meerwaarde voor AZL, dit is een systeem waar dagelijks mee gewerkt wordt.

Het redactiesysteem Umbraco is daarom uitgebreid met een workflow. Dit helpt de redactie gewijzigde pagina’s aan te bieden bij een contactpersoon van het pensioenfonds en eventuele goedkeuring van de gewijzigde pagina vast te leggen. 

Labelsysteem

Om de content goed te kunnen beheren, is ook een labelsysteem ontwikkeld, waarmee aan elke pagina een of meerdere labels gehangen kunnen worden. Zo kan elke pagina gemarkeerd worden met een bepaald onderwerp.

Is het nodig dat voor bijvoorbeeld 'dekkingsgraad' alle teksten worden aangepast? Zoeken hoeft niet meer, het is eenvoudig mogelijk om een overzicht te maken met alle pagina's die aan dat label zijn gekoppeld. 

Naast het platform voor de pensioenwebsites, ontwikkelden we met AZL de visuele pensioenplanner. Daarmee kunnen deelnemers alvast een kijkje in hun toekomstige gepensioneerde leven nemen. Meer reizen, een ander huis..
Welke dromen kunnen worden verwezenlijkt? 

De visuele pensioenplanner

Stelt u zich voor: u bent met pensioen. Welke aspecten van uw huidige leven wilt u echt niet kwijt of veranderen? En wat is daarvan de financiële impact? De pensioenplanner geeft spelenderwijs antwoord op de vraag wat iemand na zijn of haar pensioen nodig heeft. Kille cijfers worden vertaald naar inzicht in het huishoudboekje bij pensionering. Op een laagdrempelige en verleidelijke manier maken we deelnemers van het pensioenfonds bewust van het belang van hun pensioen. 

Nieuwsgierig naar voorbeelden van wat we doen?
22 basisschoolwebsites vanuit 1 platform

Platform schoolwebsites

Ontwikkelingsgericht onderwijs, programmagericht onderwijs, Jenaplan, Montessori, Dalton… Het basisonderwijs kent steeds meer onderwijsconcepten.

In Apeldoorn maakt onderwijsorganisatie PCBO samen met 27 basisscholen het verschil. Ook met haar gloednieuwe websites onderscheidt ze zich; een ouder kiest nu gemakkelijker de meest geschikte school voor zijn of haar kind. 

Bekijk deze case