HetGeldersOrkest.nl

Een buitengewone belevenis in klassieke muziek

Wanneer je in het ‘Nieuwe Musis’ luistert naar Sibelius’ vijfde symfonie en tussen het orkest door de lichtjes in het park kunt zien, zul je direct begrijpen waar Het Gelders Orkest voor staat. Een bijzondere belevenis waaruit een enorme passie voor muziek voelbaar is. Hoe vertaal je zo’n uitzonderlijke theaterbeleving naar een online platform dat ook toegankelijk en praktisch moet zijn?

Klassieke muziek stoffig?

Klassieke muziek heeft misschien een wat ‘stoffig’ imago, maar is zeker niet alleen gericht op ouderen. Het Gelders Orkest neemt iedereen die nieuwsgierig is naar nieuwe, inspirerende ervaringen op cultureel gebied graag mee. Niet alleen met zware stukken dus, maar ook door te experimenteren met andere formules. Bijvoorbeeld samenwerkingen met Eric Corton en Ellen ten Damme, het evenement Bridge to Liberation of door middel van ‘Blik op’ concerten waarbij je als bezoeker inzicht krijgt in de achtergrond en opbouw van een bekend meesterwerk. 

Het Gelders Orkest neemt je mee

Alles is er op gericht om het orkest dichterbij te brengen en podium en publiek één te laten worden. Op de website lees je dan ook meer over alle gezichten achter het orkest, componisten en stukken. Bij elk concert is ruimte voor beeldmateriaal, video’s en geluidsfragmenten. Zowel de gebruiker die voor het eerst een klassiek concert gaat bezoeken, als een trouwe bezoeker, kan zich binnen de website verdiepen en thuis voelen. Door middel van de eigentijdse vormgeving wordt klassieke muziek in een ander daglicht gezet voor alle leeftijden. Zo is er ook voor kinderen en leerlingen van basisscholen en het voortgezet onderwijs een passend aanbod!

"Bij elk concert is ruimte voor beeldmateriaal, video’s en geluidsfragmenten."

Beleven en bestellen

Beleving is essentieel, maar uiteindelijk moet een bezoeker een concert naar wens kunnen vinden en makkelijk kunnen bestellen. Of het nu gaat om losse kaarten, een orkestbon of een keuzeserie voor het gehele seizoen. Het Gelders Orkest speelt op diverse locaties en ook de verkoop van tickets verloopt dus via verschillende theaterwebsites, met elk een eigen bestelsysteem. Belangrijk is dat deze overgang zacht is en soepel verloopt. De gebruiker moet goed weten waar hij of zij terecht kan voor vragen of opmerkingen.

Creatief denken, digitaal doen

En als die belevende website dan is gerealiseerd, begint ons bloed pas echt snel te stromen. Het theaterseizoen is relatief kort en op dat moment moeten (potentiële) liefhebbers en kenners de website weten te vinden. Omdat de overheidssteun aan stichtingen zoals Het Gelders Orkest steeds verder wordt teruggeschroefd, is creatief omgaan met de beschikbare middelen om de juiste doelgroep te bereiken van groot belang.

Met behulp van doelgroeplijsten is een eerste selectie gemaakt van geïnteresseerden. Daarnaast startten we diverse campagnes voor specifieke concertreeksen of online brochure-aanvragen.

Perplex is partner van Het Gelders Orkest

Het Gelders Orkest weet een groot aantal sponsoren en donateurs aan zich te binden, waaronder ook Perplex. Naast dat we ons erg betrokken voelen bij deze Arnhemse organisatie, geeft het ons ook de mogelijkheid wat vaker bij een concert aanwezig te zijn en de offline beleving te blijven ervaren. We raden het iedereen aan eens een klassiek concert te bezoeken!

Nieuwsgierig naar voorbeelden van wat we doen?

Nieuwsgierig naar meer voorbeelden van wat we doen? 

Maatwerk e-commerce platform

WPD.nl

De reis naar Ameland of Schiermonnikoog begint zodra u thuis de deur achter u dicht trekt. Een reis met een instant vakantiegevoel met als piek het aan boord gaan van de veerboot; hier verlaat u immers het vaste land en vaart u uw vakantiebestemming tegemoet.

Hoe vertaalt u die ervaring ook naar online en hoe stemt u de zogenaamde ‘touchpoints’ hierop af? Dusdanig dat het hoogseizoen ook voor de medewerkers van Wagenborg minder belastend is? En op welke manier kan online de overtocht ook voor vaste reizigers en eilanders prettiger maken?

Bekijk deze case