Innovate

Videocontent in het verlengde van het festival

INNOVATE is het festival in Arnhem op het gebied van innovatie en techniek. Een dag lang activiteiten voor jong en oud met het doel op de botsingskans te vergroten tussen studenten, start-ups en bedrijven. Wij maakten website, schreven berichten voor social media én produceerde de videocontent.

7 maal 1 minuut

Er zitten zoveel bedrijven in en rond Arnhem die bezig zijn met innovatie, hoe kunnen we mensen inspireren en bij hen in de keuken laten kijken? In aanloop naar het event maakten wij 7 video’s over innovatieve bedrijven. Van warmte- en koude installaties bij IF Technology tot de nieuwe Mangrove van Burgers' Zoo.

De video’s hadden twee eisen: ze moesten 1 minuut zijn én het onderwerp (meestal zeer technisch) moest ook te volgen zijn door een brede doelgroep.

Burgers' Zoo opende deze zomer de deuren van de Mangrove. Door verschillende nieuwe technieken toe te passen, bootsen ze het klimaat zo natuurgetrouw mogelijk na. In de video komt Frank Simon van Burgers' Zoo aan het woord die vertelt over de bouw van dit kunstmatige ecosysteem.

StudioMOM staat voor mooie ontwerpen die ook duurzaam zijn zoals kachels, bedden fietsen en tafels. Door een combinatie van technologie en wetenschappen tillen ze design en duurzaamheid naar een hoger niveau. Mars Holwerda vertelt in deze video over een nieuw project waar ze mee bezig zijn: een fietszadel van één materiaal.

7 maal informatieve content

Zo had elke video zijn eigen onderwerp waarover vertelt werd: inhoudelijk, illustratief en to-the-point. Deze video's werden gedeeld op social media naar aanloop van het festival, en getoond op het festival zelf.

Elk event verdient een aftermovie

Een aftermovie is een video die laat zien hoe druk, indrukwekkend en inspirerend het event was. Een groot deel van de dag liepen we rond op zoek naar sfeerbeelden. Beelden die momenten omschrijven zonder woorden. Technologische hoogstandjes, geïntrigeerde gezichten en een druk bezochte HAN-campus maakt voor een mooie reportage.

Bekijk hieronder het eindresultaat:

Nieuwsgierig naar voorbeelden van wat we doen?
Animaties voor tientallen pensioenfondsen

Animatiepartner

"Met het oog op meerdere animaties, kunnen we beter een langdurige samenwerking met één specialist aangaan." Dat zal AZL, een van de grootste pensioenuitvoeringsorganisaties van Nederland, gedacht hebben toen we werden benaderd om naast hun online partner ook animatiepartner te worden. We waren direct enthousiast en overtuigden AZL dat we samen een nog sterker online product kunnen aanbieden. Dus; na de champagne snel aan de slag! 

Bekijk deze case