privélease.smart.nl

Online als volwaardig verkoopkanaal

Wat in juli 2009 begon met de digitale showroom ‘mijnsmart.nl’, groeide binnen enkele maanden uit tot een volwaardig verkoopkanaal. Binnen 2 dagen was er antwoord op de vraag van Mercedes-Benz Financial Services: de eerste smart-bestelling was een feit. Na 9 jaar van uitbreidingen is het in 2018 tijd voor een volgende stap, de lancering van een geheel nieuwe website: privélease.smart.nl.

Succesfactoren

De smart rijder, wat beweegt hem of haar? En een privé leaseconstructie, welke doelgroep is daarin geïnteresseerd? Deze twee vragen waren het uitgangspunt bij het neerzetten van het concept mijnsmart.nl, een samenwerking tussen Mercedes-Benz Financial Services, smart Nederland en Perplex. Kennis van de markt en doelgroep werden gecombineerd met onze expertise op online marketinggebied, in het bijzonder e-commerce.

Het resultaat: een uniek online product, met USP’s als: een all-in prijs per maand voor een extreem zuinige auto, standaard uitgerust met populaire opties en keuze in kleuren en extra’s. En de auto wordt volledig op maat geproduceerd.

Lancering nieuwe website

Omdat het online kopen van een auto in 2009 behoorlijk vooruitstrevend was, werd er gestart met een basisversie voor mijnsmart.nl. Toen de eerste bestellingen binnen kwamen, volgde uitbreiding na uitbreiding in de daaropvolgende jaren. In september 2018 was het tijd voor de lancering van een geheel nieuwe website: privélease.smart.nl. Een mooie mijlpaal na 10 jaar intensieve samenwerking. 

Maak smart rijden compleet

Een smart met Privélease personaliseert u geheel naar wens in de configurator. De auto wordt volledig op maat geproduceerd. Privélease van smart is een samenwerking tussen Mercedes-Benz, Mercedes-Benz Insurance Services en Mercedes-Benz Financial Services. Deze drie partijen dragen bij aan het mogelijk maken van scherpe leasetarieven.

Een configurator die werkt

Net als de website privélease.mercedes-benz.nl is de site van smart gekoppeld met Product Informatie Management-systemen, zodat naast de configuratie van het voertuig ook direct het bijbehorende leasebedrag kan worden berekend. Naast de calculatie- en CRM-systemen, gebruiken we de beeldbank van Smart Nederland. Zo verrijken we de configurator met unieke beelden voor ieder geconfigureerd voertuig en dit maakt offertes visueel sterk. Het aanvragen van een leasecontract voor de fortwo of forfour wordt zo wel erg verleidelijk!

10 jaar smart & Perplex

2018
De nieuwe website privélease.smart.nl is een feit

2016
De smart e-bike raakte online zelfs uitverkocht

2015
De bezoeker kreeg nog meer zekerheid door de certificering van het Thuiswinkel Waarborg

2014
De website werd beloond met een Umbraco award voor een combinatie van het design, de usability en techniek

2013
Het nieuwe assortiment en de resultaten gaven ruimte voor een compleet re design

2012
Het assortiment werd uitgebreid met een e-bike (elektrische fiets)Een nieuw smart model, de smart forfour werd toegevoegd aan het assortiment. Naast het leasen, werd het ook mogelijk een smart te kopen of te lenen

2010
Ook zakelijk aanbod kwam beschikbaar, met bestickeringsmogelijkheid én 14% bijtelling

"Wist u dat er wereldwijd meer dan 2 miljoen smarts zijn verkocht? Klanten verkiezen de compacte en wendbare auto’s boven alle andere stadsauto’s."

2014 | Winnaar ‘Umbraco BeNeLux Awards’ 

Tijdens het Umbraco Festival in Antwerpen, is mijnsmart.nl in de categorie profit beloond met een award! De combinatie van design, usability en techniek gaf de doorslag. De maatwerk webshop is zo aansprekend mogelijk gemaakt, zodat de smart fun al bij het aanschaffen begint. Zo kunnen kleuren en opties direct worden uitgeprobeerd op een geanimeerde rijdende smart.

“Met het Thuiswinkel Waarborg heb je als online shopper de zekerheid dat je een aankoop doet bij een betrouwbare webwinkel, waar service en kwaliteit belangrijke speerpunten zijn”

2015 | Thuiswinkel Waarborg-certificering als eerste automerk in Nederland

Bij een webshop hoort een Thuiswinkel waarborg, dus ook deze certificering werd behaald. “Met het Thuiswinkel Waarborg heb je als online shopper de zekerheid dat je een aankoop doet bij een betrouwbare webwinkel, waar service en kwaliteit belangrijke speerpunten zijn”, aldus Kees Swildens, manager marketing van Mercedes-Benz Financial Services. “Het is een waarborg voor consumenten- en gegevensbescherming en biedt de garantie van een veilige betaalomgeving.”

Nieuwsgierig naar voorbeelden van wat we doen?
van productontwikkeling naar contracten

Privelease.mercedes-benz.nl

Eind 2017 proostte Mercedes-Benz Financial Services. Niet alleen op het nieuwe jaar, maar ook op een succesvolle nieuwe website die veel beloofde voor 2018: privelease.mercedes-benz.nl. Na de lancering in november ‘17 kwamen alle hoge verwachtingen rondom privélease uit. Een succesverhaal dankzij de goede samenwerking tussen Mercedes-Benz' productspecialisten en Perplex' online experts.

Bekijk deze case