ZGT.nl

Gestructureerd & toegankelijk

Content op een gestructureerde en overzichtelijke manier bij de gebruiker brengen. Dat was een belangrijk doel bij de realisatie van de nieuwe website van ZGT.nl. Met goede resultaten: in de eerste 2 maanden zijn de organische sessies verdriedubbeld!

Zoek en gij zult vinden

Een belangrijke oorzaak voor de goede resultaten was een verbeterde structuur, waarbij pagina’s elkaar op een logische manier opvolgen. Daarbij zijn er overzichtspagina’s gemaakt zodat de bezoeker in één oogopslag kan vinden wat hij zoekt. Door middel van taxonomie zijn specialisten gekoppeld aan Aandoeningen, Behandelingen of Specialismen. Ook kunnen ze gekoppeld worden aan locaties, wetenschappelijke publicaties en onderzoeken. Handig voor Google, maar nog veel gebruikersvriendelijker voor de bezoeker.

ZGT website zoekfunctie op ipad
ZGT website op iPhone, iPad en Macbook

Blijf op de hoogte

In de zorg verandert er elk moment wel iets. ZGT wil graag de doelgroep zelf op de hoogte houden van al deze nieuwswaardige momenten. Daarom is een uitgebreide nieuwsmodule gerealiseerd. Hiermee kan iedere kliniek, elke afdeling een eigen nieuwsomgeving aanmaken, compleet met polls, video’s, nieuwssites en een social media overzicht. Het resultaat: een flexibele nieuwsroom met overzichtelijke categorieën.

Toegankelijk voor iedereen

Het is belangrijk dat een website te bezoeken is voor iedereen, helemaal bij een ziekenhuis. Ook voor iedereen die niet kan lezen of zien, geen toetsenbord kan bedienen, of niet kan horen. Samen met ZGT hebben we hard gewerkt aan een drempelvrije website voor alle bezoekers. En met succes… Tijdens een onderzoek van E-Health in 2017 eindigde ZGT op een gedeelde 1e plaats! Ze scoorden onder andere goed op toegankelijkheid, veiligheid en vindbaarheid.

Om dit te bereiken hebben we onder andere extra aandacht besteed aan:

  • Duidelijke en eenvoudige taal zodat het voor iedereen is te begrijpen.
  • Afbeeldingen voorzien van een duidelijke ALT-tekst zodat een voorleesprogramma het kan lezen.
  • De juiste markup gebruikt voor koppen, lijsten en citaten.
  • Duidelijke links met consequent taalgebruik.
Vrouw met ipad

Drempelvrij

Om een website drempelvrij en voor iedereen toegankelijk te maken, komt er nog veel meer bij kijken. Kijk op drempelvrij.nl voor meer informatie of neem contact op met ons via info@perplex.nl.

Focusklinieken

Het was voor ZGT van belang dat er meer aandacht moest komen voor bepaalde klinieken, ook wel ‘focusklinieken’ genoemd. Hiervoor zijn unieke en toegespitste landingspagina’s met onderliggende pagina’s vol rijke content gerealiseerd. Mini-websites die zich volledig richten op één kliniek en daardoor heel goed vindbaar zijn, voor gebruikers en zoekmachines. Sommige klinieken hadden behoefte aan meer contact met hun bezoekers, voor deze klinieken is zelfs een forum ontwikkeld.

Prostaatkliniek op een Macbook
Nieuwsgierig naar voorbeelden van wat we doen?
Rijnstate patiënt wordt behandeld
Een website voor de geïnformeerde patiënt van nu

Rijnstate.nl

In ons blog van mei schreven we al over de veranderingen in de zorg als het gaat om behoeften en verwachtingen van patiënten. Patiënten zijn goed geïnformeerd en hebben tegenwoordig toegang tot een diversiteit aan informatie. Die kennis geeft macht. Dit is een positieve ontwikkeling, want de geïnformeerde patiënt is een goede gesprekspartner voor de medewerkers van Rijnstate die graag transparantie bieden en samen met de patiënt tot de beste aanpak komen.

Bekijk deze case