Online strategie

Bij Perplex onderzoeken we doorlopend hoe gebruikers met (mobiele) websites, apps, online campagnes en sociale netwerken omgaan. Als resultaatgericht digitaal bureau willen we namelijk dat het klikt met uw doelgroep.

We geven u strategisch advies, ondersteunen u als marketeer bij het slim inzetten van digitale media en online marketing en denken vanaf nu altijd met u mee.

Eerst begrijpen wat waarde heeft

Het is heel verleidelijk om zo snel mogelijk met ideeën en verleidelijk ontwerpen aan de slag te gaan. Maar hoe weet u of uw doelgroep hierop zit te wachten? We betrekken uw doelgroep(en) er daarom zo snel mogelijk zelf bij. We willen weten wie ze zijn en waar ze behoefte aan hebben. Welke media en apparaten ze gebruiken. Hoe ze dat doen. Welke andere informatie en bedrijven ze nog meer tegen komen online. Hoe verloopt de klantreis (customer journey)? En waar liggen kansen?

Gebruikers-/ doelgroeponderzoek

Afhankelijk van de data die u al beschikbaar heeft, voeren we op een pragmatische manier aanvullend onderzoek uit. Als we vooral inzichten willen opdoen zijn interviews en focusgroepen zeer geschikt. Willen we weten hoe de doelgroep online zoekt of omgaat met bepaalde websites dan maken we gebruik van eyetracking onderzoek.

Het begrijpen van de klantreis en het werkelijke gedrag van uw doelgroep online zijn cruciaal. Er zijn online zoveel prikkels en er zijn zoveel digitale kanalen dat alleen relevantie en creativiteit het verschil zullen maken.

Alles over usability-onderzoek

Webstatistieken en beschikbare data

Met behulp van Google Analytics wordt het gedrag op uw website(s) waarschijnlijk ook nu al gemeten. Naast Google Analytics zijn er veel meer tools en bronnen die informatie verschaffen over zoekgedrag, drijfveren van de doelgroep of het site gebruik. Denk hierbij aan CRM data, clicktracking, zoekwoord analyses of conversatie analyse op sociale media.

Deze data interpreteren onze online marketeers en gebruiken we om inzicht te krijgen. Hierna kan de data met behulp van een dashboard in beeld worden gebracht.

Meer over dashboards

Uitdenken van het hele online platform

Alle websites, apps en online campagnes die u inzet, bereiken het grootste effect als ze naadloos met elkaar zijn geïntegreerd. Op basis van de opgedane inzichten en uw doelstellingen ontwikkelen we effectieve strategie. We schrijven daarbij geen dikke rapporten, maar maken gebruik van het door ons doorontwikkelde internetmarketing framework. Gevisualiseerd op A3 formaat krijgt u, met de customer journey als uitgangspunt, een helder overzicht in kansen, doelen, in te zetten digitale media en online marketing instrumenten.

Perplex - Marjolijn aan het werk bovenaanzicht

Roadmap: stap-voor-stap van a naar z

Nadat helder is welke middelen en instrumenten ontwikkeld moeten worden, maken we een gefaseerd implementatieplan. Hoe komen we zo snel als haalbaar waar u moet zijn? We bepalen samen de prioriteiten en volgorde van werkzaamheden en opleveringen. De roadmap is een doordachte en visuele planning die in één oogopslag overzicht biedt in de stap-voor-stap route naar resultaat.

Ideeën: maak het verschil

Ideeën komen soms op de meest onverwachte momenten. Maar u kunt het toeval een handje helpen. Ons kantoor is zo ingericht dat er in ieder geval veel ruimtes en mogelijkheden zijn om het onstaan ervan te stimuleren. Daarnaast zijn we actief in bracheverenigingen en bezoeken we veel congressen, inspiratiesessies en workshops in Europa, Azië en de Verenigde Staten. Alles om pro-actief te blijven zoeken naar techieken, methodes, instrumenten en ideeën die uw website of online campagne nog succesvoller te maken.

Brainstormen?

Een goede manier om elkaar te leren kennen en gelijk de daad bij het woord te voegen... We sluiten onszelf graag een uur met u op bij ons op kantoor voor een brainstormsessie. Vervolgens behangen we de muren met stapels post-its. Maar wees gewaarschuwd: ons enthousiasme werkt aanstekelijk.

Telefoon 026 383 07 34 | E-mail info@perplex.nl