Enterprise-/ multi-sites platform

Door al uw websites vanuit één basissysteem te publiceren, kunt u uw online strategie beheersbaarder en goedkoper uitvoeren. Functionaliteit, content en data worden centraal beheerd in één Content Management Systeem. Techniek wordt gedeeld, maar iedere website kan haar eigen uitstraling, content en functionaliteiten bevatten.

Wat is een multi-sites platform?

Stel; u verzorgt de online communicatie voor 15 basisscholen, 7 landenorganisaties of voor 42 pensioenfondsen. Ieder van die organisaties heeft een eigen website, vaak ook met een eigen CMS en soms zelfs bij verschillende leveranciers. Omdat het allemaal losse websites zijn, is iedere aanpassing arbeidsintensief. Het aanpassen van content moet site voor site gebeuren. En het updaten van techniek en functionaliteit moet site voor site worden doorgevoerd. Dat kan veel efficiënter door de inzet van een multi-sites platform en enterprise CMS.

Alle websites vanuit één Enterprise CMS

Een internetplatform kan een oplossing zijn. Het platform wordt een soort van “bouwdoos” met daarin herbruikbare functionaliteiten, content en lay-out elementen. Alles wordt ondergebracht in één Enterprise CMS. Vanuit dit CMS kunnen alle nieuwe websites worden gepubliceerd en bestaande websites worden onderhouden.

Qua vormgeving kunnen sites binnen het platform volledig uniek zijn. Ook kan iedere site een eigen domeinnaam hanteren. Iedere site kan naar behoefte gebruik maken van verschillende functionaliteiten en uniek worden. Maar het mooie is dat deze functionaliteiten (zoals bijvoorbeeld een nieuwsberichten module) technisch maar op één plaats in het CMS voorkomen. Als wij deze module voor u aanpassen, zijn ook alle websites weer automatisch up-to-date.

Content Management Systeem Umbraco

Het platform wordt ontwikkeld op basis van het CMS Umbraco. Een zeer uitgebreid, gebruiksvriendelijk, open source contentmanagement systeem. Umbraco is gebaseerd op het Microsoft .Net platform. Anders dan soms gedacht wordt, is het systeem uitstekend geschikt om ook grote sites te publiceren.

Umbraco is een verademing voor redacteuren en programmeurs. Middels API's zijn externe systemen eenvoudig te integreren. En caching zorgt voor snelheid, ook als de site honderdduizenden bezoekers ontvangt. Kortom Umbraco heeft de flexibiliteit om sites van klein en eenvoudig tot uitgebreid en zeer complex te ondersteunen. 

Hoe we dat doen? Marketing en techniek hand-in-hand

Het opzetten van een platform voor alle websites van uw organisatie is een behoorlijk complexe opdracht. Omdat vanuit het systeem meerdere websites worden gepubliceerd, is de analyse en voorbereidingsfase cruciaal. Hoe gebruiken uw doelgroepen de website? Waar zijn ze naar op zoek? Welke doelen hebben de verschillende sites op korte en langere termijn? Met welke andere systemen zijn de websites gekoppeld? We helpen u de situatie te analyseren, komen met concreet uitvoerbare adviezen en werken samen met u een plan, planning en begroting uit. Verwacht geen onnodig dikke rapporten, maar reken op doordenkende doeners die vanuit hun ervaring en met hun creativiteit het voortouw nemen.

Uw eigen, ervaren en betrokken team

Binnen Perplex werken we in multidisciplinaire zelfsturende teams die integraal denken en doen. De Perplex’ers die met u de applicatie ontwikkelen, dragen na oplevering ook zorg voor het support, onderhoud en de nieuwe releases. Zo zorgen we ervoor dat samenwerken ook echt samenwerken wordt. En borgen we alle kennis en ervaring die bij de ontwikkeling van het project is opgedaan.

Kennismaken?

We zijn benieuwd waar we u mee kunnen helpen. Wilt u graag voorbeelden zien van de platforms die wij ontwikkeld hebben? Of wilt u meer informatie over Umbraco als enterprise CMS? Kom gerust bij ons langs in hartje centrum Arnhem. Liever bellen? Dat kan natuurlijk ook.

Telefoon 026 383 07 34 | E-mail info@perplex.nl
Nieuwsgierig naar voorbeelden van wat we doen?
22 basisschoolwebsites vanuit 1 platform

Platform schoolwebsites

Ontwikkelingsgericht onderwijs, programmagericht onderwijs, Jenaplan, Montessori, Dalton… Het basisonderwijs kent steeds meer onderwijsconcepten.

In Apeldoorn maakt onderwijsorganisatie PCBO samen met 27 basisscholen het verschil. Ook met haar gloednieuwe websites onderscheidt ze zich; een ouder kiest nu gemakkelijker de meest geschikte school voor zijn of haar kind. 

Bekijk deze case