Gebruiksvriendelijke webapplicaties en "mijn -omgevingen"

Perplex ontwikkelt gebruiksvriendelijke, slimme online applicaties, mijn-omgevingen, serviceportals en tools. Geïntegreerd met uw interne systemen of data van derden.

Misschien is softwareontwikkeling niet het eerste waar u aan denkt bij een online bureau. Maar juist de sterke focus op de echte gebruiker, het marketinggericht denken in combinatie met onze Microsoft gecertificeerde programmeurs, zorgt voor een ijzersterke combinatie.

Eerst denken, dan doen

Het is heel verleidelijk om zo snel mogelijk te starten met de eerste Scrum sprint. Maar onze ervaring is dat wat extra tijd stoppen in de business case en het gebruikersonderzoek zichzelf in de loop van het traject dubbel en dwars terug betaald. Waarom gaan we deze applicatie ontwikkelen? En wat zijn de patronen en behoeftes van de gebruikers? We ontwikkelen een heldere plan, beschrijven gezamenlijk de benodigde functionaliteiten en testen externe koppelingen middels een proof-of-concept.

Functioneeel ontwerp, blueprints en user interface

Als online bureau geloven we sterk in de kracht van beeld. Ook bij software ontwikkeling gaan we liefst zo snel mogelijk aan de slag met wireframes en blue prints. We werken alle processen uit en testen stap-voor-stap alle schermen en interacties.

Door de opkomst van HTML5 is het mogelijk om online interfaces te ontwikkelen met de ervaring van offline applicaties. Webdesigners bij Perplex ontwikkelen ook de Front-end en kijken regelmatig mee bij ons eyetracking onderzoek onder gebruikers. Perplex beschikt over een eigen usability lab. Ze weten daardoor goed wat wel of niet werkt. Wij focussen sterk op gebruiksvriendelijkheid zonder ook aspecten als beleving en functionaliteit uit het oog te verliezen.

Betrouwbare technische realisatie

Serieuze applicaties vragen om ervaren programmeurs. Onze ontwikkelaars zijn allemaal Microsoft gecertificeerd en Perplex is Microsoft Gold application development partner. Wij ontwikkelen op basis van Microsofts .Net platform, Umbraco CMS, HTML5/ CSS/ Javascript en programmeren op basis van standaarden zoals MVC en Bootstrap die in onze branche gebruikelijk zijn.

Koppeling met externe systemen

Kenmerkend aan online applicaties is dat ze vaak zijn geïntegreerd met bestaande informatiesystemen. Wij hebben ervaring met veel api’s en webservices van soms zeer complexe applicaties zoals Sofico Miles (leasing & financiering), Hogia Bookit, Google, Copernica, LinkedIn, TicketLab, Ogone/ Ingenico, Azure Active Directory, SAP, diverse PIM-systemen, iProfiles, AFAS en SalesForce.

Ontwikkeling: to scrum or not to scrum

Het gedetailleerd uitwerken, ontwikkelen en testen van de applicatie doen wij bij voorkeur in meerdere sprints. Onze ervaring is dat ieder projectmethodiek voor- en nadelen heeft en dat alles valt of staat met de mensen die de sleutelposities in het project invullen. Bij voorkeur werken wij met een pragmatische variant van Scrum, aangevuld met technieken uit andere projectmanagementmethodes.

Betrouwbare hosting

Voor hosting van de applicatie werken wij samen met een partner zodat we ook op dit gebied de kwaliteit en veiligheid kunnen garanderen. Onze partner IS Online beschikt over een drievoudige ISO-certificering (ISO 20000, ISO 9001 en ISO 27001). Ook beschikken zij over een ISAE-3402 type II-accreditatie en PCI-DSS en ISO 14001 compliant datacenters die in Nederland zijn gevestigd.

Uw eigen, ervaren en betrokken team

Binnen Perplex werken we in multidisciplinaire zelfsturende teams die integraal denken en doen. De Perplex’ers die met u de applicatie ontwikkelen, dragen na oplevering ook zorg voor het support, onderhoud en de nieuwe releases. Zo zorgen we ervoor dat samenwerken ook echt samenwerken wordt. En borgen we alle kennis en ervaring die bij de ontwikkeling van het project is opgedaan.

Kennismaken?

We zijn benieuwd waar we u mee kunnen helpen. Kom gerust bij ons langs in hartje centrum Arnhem. Liever bellen? Dat kan natuurlijk ook.

Telefoon 026 383 07 34 | E-mail info@perplex.nl