Nieuwe updates op Instagram: herinneringsadvertenties én advertenties in zoekresultaten

  • 11 januari 2023 - Content - Internetmarketing

Instagram blijft vernieuwen en komt nu met twee nieuwe updates voor marketeers: herinneringsadvertenties en advertenties in zoekresultaten. Maar wat houden deze nieuwe functies precies in en wat zijn de voordelen ervan?

Voordelen herinneringsadvertenties

Herinneringsadvertenties zijn advertenties die specifiek gericht zijn op mensen die een bepaalde actie nog niet hebben voltooid, bijvoorbeeld het afmaken van een aankoop of het invullen van een formulier. Deze advertenties worden vervolgens opnieuw getoond aan deze mensen als een soort herinnering om de actie alsnog te voltooien. Dit kan leiden tot meer conversies en een hogere ROI voor marketeers.

Voordelen zoekadvertenties

De tweede update is de mogelijkheid om advertenties te plaatsen in zoekresultaten op Instagram. Dit betekent dat advertenties zullen verschijnen wanneer gebruikers zoeken naar specifieke onderwerpen op Instagram. Dit opent nieuwe mogelijkheden voor marketeers om hun doelgroepen te bereiken op een moment dat ze al actief op zoek zijn naar bepaalde producten of diensten.

Doelgroep nog gerichter bereiken

De voordelen van deze nieuwe functies voor marketeers zijn duidelijk: ze kunnen hun doelgroep nog gerichter bereiken en de kans vergroten dat ze daadwerkelijk actie ondernemen. Het kan ook helpen om hun advertentiebudgetten beter te besteden door ervoor te zorgen dat hun advertenties alleen worden getoond aan mensen die mogelijk geïnteresseerd zijn in wat ze aanbieden.

Haal het maximale uit Instagram

Al met al bieden deze nieuwe updates van Instagram opnieuw meer mogelijkheden voor marketeers om hun doelgroep te bereiken en te engageren. Het is belangrijk om deze nieuwe functies te blijven volgen en te experimenteren met verschillende strategieën om er het meeste uit te halen.

Experimenteer met verschillende strategieën

Ben jij een marketeer die op zoek is naar nieuwe manieren om jouw doelgroep te bereiken en te converteren op Instagram? Probeer dan zeker de nieuwe updates van Instagram, zoals herinneringsadvertenties en advertenties in zoekresultaten. Experimenteer met verschillende strategieën en ontdek hoe je deze nieuwe functies optimaal kunt benutten voor jouw bedrijf. Begin vandaag nog en zie hoe je jouw ROI en conversieratio kunt verhogen!

Wil jij als bedrijf succesvol zijn op Instagram?

We komen graag met je in contact, om te ontdekken wat we voor jou of je organisatie kunnen betekenen.