Digitale bureau’s Perplex & Frontis bundelen hun krachten

  • 27 januari 2022 - Perplex
  • Leestijd: 3 minuten
Jeffrey Schoemaker CEO

Één sterke fullservice partner

Steeds meer organisaties kiezen voor één sterke fullservice partner die zowel op het gebied van strategie, marketing, design, development, data en content hoogwaardige oplossingen biedt. Door het samengaan van de twee bureau's ontstaat er een krachtige Nederlandse organisatie die haar opdrachtgevers volledig kan ontzorgen, en daardoor dé partner is voor digitale transformaties. Samen zijn zij in staat om in een snel groeiende digitale wereld met steeds complexere uitdagingen nog betere, geïntegreerde oplossingen aan te bieden.

Jeffrey Schoemaker
CEO Perplex

“Perplex en Frontis hebben een bijna 1-op-1 match qua visie, cultuur en waarden; een no-nonsense aanpak, sterk ondernemerschap en de wil om continue te leren staan voorop. Dat was voor ons van groot belang, omdat we nog járen samen door willen gaan. Vanuit een grote betrokkenheid en brede expertise maken we, in nauwe samenwerking met onze opdrachtgevers, al jarenlang de juiste vertaalslag naar de best passende digitale oplossingen waarbij de gebruiker voorop staat. Hierin zijn we echter ambitieus en willen we verder groeien.”

Bundeling van expertises

Met het samengaan van de bureau's ontstaat extra schaalgrootte en expertise om digitale uitdagingen aan te gaan. Daarnaast ondersteunt het de professionaliseringsslag, o.a. op het gebied van continuïteit in capaciteit, security en privacy en de behoefte aan 24/7 support. Om slagkracht en flexibiliteit te houden blijven beide vestigingen in Arnhem en Varsseveld autonoom en voorlopig onder de eigen naam opereren.

Sebastiaan Hemink
CEO Frontis

"We hebben de afgelopen jaren al een mooie groei doorgemaakt, maar hebben de ambitie om extra stappen te zetten om nog beter te anticiperen op de snel veranderende omstandigheden. Er ontstaat één toonaangevende organisatie met twee sterke vestigingen in Arnhem en Varsseveld, van waaruit we onze nationale en internationale klanten bedienen. We krijgen veel energie van deze nieuwe samenwerking en kijken met veel vertrouwen naar de toekomst".

Sterk front

De nieuwe organisatie telt 85 medewerkers en maakt al grotendeels gebruik van dezelfde tooling en robuuste (Microsoft georiënteerde) technologie. Zo zijn beide bureaus Gold Partner van Microsoft en Umbraco, samen vormen zij een sterk front en vergaren ze een leidende positie in het Umbraco landschap. De samenwerking zorgt ervoor dat de bureaus hun kennis verdubbelen, waarbij zij elk hun eigen unieke expertise behouden.

Zo heeft Perplex de afgelopen jaren meerdere awards gewonnen op het gebied van Umbraco, de Dutch Interactive Awards en de Grand Prix Contentmarketing. Ook is zij ISO 27001-gecertificeerd, de officiële certificering op het gebied van informatiebeveiliging en heeft het haar eigen video & animatiespecialisten in huis.

Frontis biedt naast hoogwaardige digital marketing diensten ook een uitgebreide techstack met ruime ervaring op het gebied van Microsoft Azure (cloud)diensten en headless CMS oplossingen. Naast Umbraco realiseert Frontis ook digitale oplossingen als gecertificeerd partner in het Kentico CMS.

Door deze kennis te bundelen kunnen de bureaus elkaar zowel in de breedte als in de diepte van expertise versterken.

Zin in de toekomst!

Perplex en Frontis hebben ontzettend veel zin in deze nieuwe samenwerking en kijken uit naar nog meer mooie digitale projecten samen met hun opdrachtgevers en 85 digitale specialisten!