Bijdragen aan de wereld om ons heen

We realiseren ons dagelijks hoe goed we het eigenlijk hebben. We vinden het daarom belangrijk dat we ook iets terug doen voor de wereld om ons heen.

Dat doen we met kleinere en grotere maatschappelijke projecten, door samenwerking met maatschappelijke partners, door sponsoring van lokale initiatieven en duurzaamheid in onze dienstverlening.

Sponsoring "Dichtbij"

Niet voor iedereen is een baan vanzelfsprekend. Voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt is het moeilijk om werk te vinden. Dichtbij is een bijzondere winkel in boekhandel Het Colofon die deze groep mensen de mogelijkheid biedt om een vak te leren. Dichtbij presenteert een divers en ambachtelijk assortiment aan lokale producten en artikelen. Driestroom en de Gemeente Arnhem zorgen voor de instroom van leer- en praktijkbanen met de ambitie om medewerkers straks een vaste plek op de arbeidsmarkt te bieden. Perplex sponsorde en ontwikkelde de website voor dit mooie initiatief.

CO2 compensatie Trees For All

Als je ons kantoor binnen loopt dan kun je hem niet missen: onze Perplex boom. Een boom is een symbool voor groei, voor stabiliteit en voor zuurstof. Onze boom draagt niet zoveel bij aan het zuiveren van de lucht om ons heen. De bomen die Treesforall.nl planten doen dat wel. Om de CO2 uitstoot van onze dienstverlening te compenseren, kopen we jaarlijks bomen in de projecten van Trees For All. Trees for All richt zich op duurzame projecten in ontwikkelingslanden. Hierdoor kunnen ze de natuur herstellen en een bijdrage leveren aan de sociaal-economische ontwikkeling van mensen die het hardst getroffen worden door klimaatverandering. Het Nationaal Bossenfonds, waar Trees for All ook aan verbonden is, plant bos in Nederland. 

Trees For All

Mongol Rally:  Alzheimer Nederland

In 2001 begon de Mongol Rally als een poging om met een Fiat 126 naar Mongolië te rijden. Dit mislukte volledig. In de jaren daarna groeide de poging uit tot een groot succes met als doel geld op te halen voor goede doelen. Collega Jeffrey en vriend van de show Remon ging de uitdaging aan. Perplex sponsorde het team. Van het opgehaalde geld werd de eerste €700 gedoneerd aan Cool Earth, dit goede doel wordt al jaren door de Mongol Rally gesteund. De overige opgehaalde bedragen werden gedoneerd aan Alzheimer Nederland.

Team Jef & Remon

Ronald McDonald Business Breakfast

Perplex is vanaf het eerste uur deelnemer aan het Ronald McDonald Business Breakfast. Maandelijks komen vroeg in de ochtend sponsoren bijeen om te ontbijten en contact met elkaar te onderhouden. Maar het belangrijkste doel is: de ondersteuning van het Ronald McDonald Huis Arnhem. De opbrengst van de Business Breakfast Club komt geheel ten goede aan het Huis.

Aangepast sporten, Sportief Oost

Binnen Perplex zijn veel sportief actieve collega's te vinden. Maar niet voor iedereen is sporten zo vanzelfsprekend. Mensen met een beperking kunnen niet overal terecht. Sportief Oost Nederland biedt voor deze groep sporters voorzieningen. Perplex ondersteunt Sportief Oost bij hun communicatie en sponsort activiteiten.

Ook een maatschappelijk initiatief waar wij aan kunnen bijdragen?

Jaarlijks besteden wij een deel van onze winst aan maatschappelijke doelen en duurzame initiatieven. We kunnen niet overal op ingaan, maar kiezen jaarlijks drie doelen uit. We doneren uitsluitend aan de uiteindelijke organisatie, dus niet aan tussenpersonen, advertentieverkopers of bemiddelaars.

Heb je een suggestie? Laat het ons weten