Onze bijdrage aan de wereld om ons heen

We realiseren ons dagelijks hoe goed we het hebben. We vinden het daarom belangrijk dat we ook iets terug doen voor de wereld om ons heen. Dat doen we door samen te werken met maatschappelijke partners, door sponsoring van lokale initiatieven en duurzaamheid te brengen in onze dienstverlening.

Keurmerk Sociale Onderneming

Sinds 2021 draagt Perplex officieel het keurmerk Sociale Onderneming. Een keurmerk waarbij is getoetst of en op welke Sustainable Development Goals (SDG's) door Perplex een bijdrage wordt geleverd. Er zijn zeventien doelen waarop gefocust kan worden om van de wereld een betere plek te maken (het liefst voor 2030). Ze zijn een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis. De SDG's zijn afgesproken door de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties (VN), waaronder Nederland.

Perplex levert hier actief een bijdrage aan. We zijn ons bewust van de belangrijke rol die het MKB kan spelen in de maatschappij. Daarbij roepen wij ook onze leveranciers en klanten op om hier kleur in te bekennen en actief een bijdrage aan te leveren.

Download hier het officiële Keurmerk Sociale Onderneming

Cadeauwinkel & koffiebar 'Dichtbij'

Niet voor iedereen is een baan vanzelfsprekend. Voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt is het moeilijk om werk te vinden. Dichtbij is een bijzondere winkel, gevestigd in boekhandel Het Colofon, die deze groep mensen de mogelijkheid biedt om een vak te leren. Dichtbij presenteert een divers en ambachtelijk assortiment aan lokale producten en artikelen. Driestroom en de Gemeente Arnhem zorgen voor de instroom van leer- en praktijkbanen met de ambitie om medewerkers straks een vaste plek op de arbeidsmarkt te bieden. Perplex sponsorde en ontwikkelde de website voor dit mooie initiatief.

CO2-compensatie Trees For All

Als je ons kantoor binnen loopt dan kun je hem niet missen: onze roze Perplex-boom. Een boom is een symbool voor groei, voor stabiliteit en voor zuurstof. Onze boom draagt helaas niet zoveel bij aan het zuiveren van de lucht om ons heen, maar de bomen die Treesforall.nl plant doen dat wel. Om de CO2-uitstoot van onze dienstverlening te compenseren, kopen we jaarlijks bomen in de projecten van Trees For All.

Trees for All richt zich op duurzame projecten in ontwikkelingslanden. Hierdoor kunnen ze de natuur herstellen en een bijdrage leveren aan de sociaal-economische ontwikkeling van mensen die het hardst getroffen worden door klimaatverandering. Het Nationaal Bossenfonds, waar Trees for All ook aan verbonden is, plant bos in Nederland.

Mongol Rally: Alzheimer Nederland

In 2001 begon de Mongol Rally als een poging om met een Fiat 126 naar Mongolië te rijden. Dit mislukte volledig. In de jaren daarna groeide de poging uit tot een groot succes met als doel geld op te halen voor goede doelen. Collega Jeffrey en vriend Remon ging de uitdaging aan. Perplex sponsorde het team. Van het opgehaalde geld werd de eerste € 700 gedoneerd aan Cool Earth, dit goede doel wordt al jaren door de Mongol Rally gesteund. De overige opgehaalde bedragen zijn gedoneerd aan Alzheimer Nederland.

Ronald McDonald Business Breakfast

Perplex is vanaf het eerste uur deelnemer aan het Ronald McDonald Business Breakfast. Maandelijks komen vroeg in de ochtend sponsoren bijeen om te ontbijten en contact met elkaar te onderhouden. Maar het belangrijkste doel is: de ondersteuning van het Ronald McDonald Huis Arnhem. De opbrengst van de Business Breakfast Club komt geheel ten goede aan dit bijzondere en waardevolle initiatief.

Aangepast sporten, Sportief Oost

Binnen Perplex zijn veel sportief actieve collega's te vinden, maar niet voor iedereen is sporten zo vanzelfsprekend. Mensen met een beperking kunnen niet overal terecht. Sportief Oost Nederland biedt voor deze groep sporters voorzieningen. Perplex ondersteunt Sportief Oost bij hun communicatie en sponsort diverse activiteiten.

Laten ons bijdragen aan een maatschappelijk initiatief

Jaarlijks besteden wij een deel van onze winst aan maatschappelijke doelen en duurzame initiatieven. We kunnen niet overal op ingaan, maar kiezen jaarlijks drie doelen uit. We doneren uitsluitend aan de uiteindelijke organisatie, dus niet aan tussenpersonen, advertentieverkopers of bemiddelaars.

Heb je een suggestie? Laat het ons weten!