Umbraco specialist en Gold partner

Umbraco CMS ontwikkelt zich wereldwijd razendsnel en dat is niet vreemd voor een open-source Content Management Systeem dat veel betaalde varianten overtreft. Volgens Emerce100 staat het al jaren in de top van de categorie CMS software open source. 

Wij maken bij de realisatie van uw (meertalige) website, internetplatform of intranet gebruik van Umbraco CMS, HTML5 en Microsoft .NET.

Perplex & Umbraco: een gouden combi

Bij Perplex onderzoeken we doorlopend hoe gebruikers met (mobiele) websites en apps omgaan. We adviseren u over uw digitale strategie en denken met u mee bij het slim inzetten van digitale media en online marketing. Bij de realisatie van uw (meertalige) website, internetplatform of intranet maken wij gebruik van Umbraco CMS, HTML5 en Microsoft .NET.

We investeren veel in kennis, ontwikkeling en opleiding en dragen actief bij aan de ontwikkeling van het open-source Content Management Systeem. Zo ontwikkelden we PerplexMail-package en onze uitbreiding voor Umbraco Forms, genaamd Forms on Perplex Steroids.

Onze ervaren internetmarketeers en programmeurs zijn door de makers zelf getraind in Kopenhagen. Perplex is Certified Gold Partner van Umbraco. Tijdens Codegarden 2017 werd Perplex beloond met twee awards en een nominatie. Ook in 2018 vallen we in de prijzen: we winnen de Best custom solution awards, de best editing experience award én zijn genomineerd voor de Best package award! In 2019 is opnieuw een mooi Umbraco jaar: meerdere nominaties en twee awards mee terug naar Nederland. Trots!

Wat is Umbraco?

Umbraco is een Content Management Systeem (CMS) waarmee een website of intranet kan worden ontwikkeld, onderhouden en bewerkt. Umbraco is:

  • Open source (MIT License), geen licentiekosten
  • Gebaseerd op .NET Framework
  • Ondersteund door 220.000 community members
  • Gebruiksvriendelijk voor ontwikkelaars en redacteuren.

Het systeem heeft de flexibiliteit om sites van eenvoudig tot uitgebreid en zeer complex te ondersteunen. Wereldwijd wordt het CMS door ruim 400.000 websites gebruikt waaronder Fortune 500 bedrijven zoals Microsoft.

Wij ontwikkelden met Umbraco omvangrijke websites voor onder meer Mercedes-Benz, Specsavers, AZL en Gazelle.

De Umbraco CMS interface

Wat is een CMS?

De tijd dat alleen programmeurs een website kunnen beheren ligt al ver achter ons. Met de komst van contentmanagementsystemen (CMS) zoals Wordpress, Sitecore, Druppal en Umbraco kunnen redacteuren zelf actief de indeling, formulieren en content op websites beheren. Op basis van (door programmeurs) vooraf gedefinieerde sjablonen kunnen teksten, afbeeldingen en documenten simpel worden toegevoegd, gewijzigd en/of verwijderd.

Een verademing voor contentmanagers en redacteuren

Redacteuren en contentmanagers werken dagelijks met het CMS. We richten het daarom samen met hen in. Met de functionaliteiten die u nodig heeft en de logica die zij gebruiksvriendelijk vinden. Het Umbraco beheer gedeelte is fris en intuïtief. Zelfs zonder onze gebruikerstraining, bent u er snel mee vertrouwd.

Umbraco biedt handige hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld het automatisch op maat maken en optimaliseren van afbeeldingen. U sleept een afbeelding naar de pagina en Umbraco maakt alle formaten aan die op de site worden gebruikt.

Redacteur update content in Umbraco CMS

Betrouwbare en flexibele technische mogelijkheden

Umbraco wordt als laag op Microsoft .NET gebouwd, waarbij alle concepten die Microsoft gebruikt worden hergebruikt. Bijvoorbeeld het User en Member-authentication gedeelte werkt op basis van het .NET Membership Framework. Het systeem is bijzonder flexibel door de mogelijkheden van de Umbraco API in combinatie met .NET. Onze Umbraco gecertificeerde programmeurs kunnen het CMS onbeperkt uitbreiden met extra functionaliteit en externe systemen zoals CRM of ERP pakketten koppelen.

Umbraco maakt uitsluitend gebruik van open standaarden, waaronder XML, XSLT, Razor, MVC, HTML5 en CSS. Daarnaast wordt het systeem op grote schaal doorontwikkeld en onderhouden, zijn er veel plug-ins beschikbaar, is er veel aandacht voor veiligheid en is er naast Umbraco HQ ook een zeer actieve ondersteuningsgroep.

Wat kost Umbraco?

Het gebruik is gratis. Het CMS is open source beschikbaar. Het systeem wordt ontwikkeld en beheerd door Umbraco HQ in Denemarken. Daarnaast ontwikkelt de community van developers extra functionaliteiten in de vorm van packages. Deze packages zijn soms betaald, maar meestal ook gratis te gebruiken.

Umbraco HQ verwerft inkomsten door het aanbieden van trainingen, specifieke hosting en supportcontracten voor ondersteuning. Deze diensten zijn met name gericht op ontwikkelaars en bureaus. Perplex verleent als Gold partner direct zelf support aan onze opdrachtgevers.

Umbraco & maatwerk?

Waar sommige Content management Platforms zowel aan de "voor-" als "achterkant" moeilijk naar eigen smaak zijn in te richten is dat bij Umbraco uitstekend mogelijk. Het systeem heeft een solide basis die modulair kan worden uitgebreid.

Eenvoudige websites zijn met behulp van packages snel en gemakkelijk te ontwikkelen. Maar ook voor complexe, meertalige websites of multi-sites platformen vanuit één beheeromgeving is Umbraco een betrouwbare oplossing. met behulp van de beschikbare API's kan eveneens data uit externe systemen worden gebruikt binnen het CMS.

Experience platform

De juiste content en functionaliteit voor de juiste bezoeker is de sleutel tot een succesvolle website. Als marketeer of communicatieprofessional krijgt u een gebruiksvriendelijke "customer experience platform" waarmee u zelf een campagnepagina, responseformulier of landingpage kunt opzetten en beheren.

Niet iedere bezoeker is op zoek is naar dezelfde informatie. Bijvoorbeeld afhankelijk van de fase in de customer journey kan andere content relevanter zijn. Wij ontwikkelen momenteel een customer data aanvulling op Umbraco waarmee we uw bezoeker meer gepersonaliseerde content tonen. Bijvoorbeeld gebaseerd interacties met de site of informatie uit eerder bezoek of gekoppelde systemen.

Umbraco Gold partner

Wat we doen, doen we goed! Nadat we kozen om ons te specialiseren in Umbraco hebben we veel geïnvesteerd in kennis, ontwikkeling en opleiding. Het resultaat is dat we daardoor één van Umbraco's actiefste Gold partners zijn geworden. We dragen actief bij aan de doorontwikkeling van content management systeem, ontwikkelde een personalisatie module en diverse packages; zo werken wij actief aan Perplex Mail-package en onze uitbreiding voor Umbraco Forms, genaamd "Umbraco Forms on Perplex Steroids". We hebben direct contact met Umbraco HQ en werken mee aan nieuwe functionaliteit. Soms concreet door code suggesties, soms door functionaliteit voor te stellen voor nieuwe versies.

Veelgestelde vragen over Umbraco?

Kan ik een meertalige website opzetten?

Ja, u kunt per pagina kiezen om een andere taalversie te bewaren of een subwebsite in een ander taal publiceren. Dat laatste heeft als voordeel dat de site qua navigatie kan afwijken van een andere taalvariant terwijl wel alle functionaliteiten voor alle taalversies beschikbaar zijn. Umbraco biedt verder een functie om pagina's ter vertaling aan te bieden aan vertalers.

Hoe is het rechtenbeheer geregeld?

Beheerders met de juiste rechten kunnen gebruikers aanmaken, rechten instellen en groepen beheren. Rechten kunnen gekoppeld worden aan gebruikers en/ of aan groepen. Gebruikers krijgen standaard rechten voor toegang tot bepaalde content of functionaliteit. Maar rechtenbeheer is op zeer veel niveaus mogelijk. De user en member-authentication is op basis van het .NET Membership Framework.

Kent Umbraco versiebeheer?

Ja, Umbraco heeft een uitgebreide "Rollback" functie. U kunt een eerdere versie selecteren en zien wat er is gewijzigd ten opzichte van de huidige versie van de pagina. Umbraco bewaart een instelbaar aantal eerdere versies van de pagina.

Kan ik zien wie aan pagina's heeft gewerkt?

Ja, Umbraco kent een "Audit trail" functie waarin bijgehouden wordt welke ingelogde gebruikers wat hebben gedaan. Op die manier is achteraf veel informatie te achterhalen, zoals wie wat wanneer heeft aangepast of aangemaakt. Deze functie is eventueel uit te schakelen. 

Meer weten over Umbraco CMS?

We zijn benieuwd waar we u mee kunnen helpen. bel of mail ons gerust als u vragen heeft over Umbraco of het realiseren van een website.

Telefoon 026 383 07 34 | E-mail info@perplex.nl
Nieuwsgierig naar voorbeelden van wat we doen?
Online als volwaardig verkoopkanaal

mijnsmart.nl

2009; het jaar dat Barack Obama werd geïnaugureerd, de Mexicaanse griep heerste, de aanslag op Koninginnedag plaatsvond, de DSB bank failliet ging en Nederland in een recessie belandde. Online shoppen was in opkomst, ongeveer de helft van de internetters deed gemiddeld 1 keer per maand online een aankoop. Zou je ook volledig online een auto kunnen verkopen?

Bekijk deze case