1. Home
  2. Wat we doen
  3. Development
  4. Umbraco CMS

De drijvende technische kracht

Een contentmanagementsysteem als geen ander

Perplex ontwikkelt sinds jaar en dag, als Certified Gold Partner, alle websites, platforms en applicaties met Umbraco CMS. En dat is een bewuste keuze! Dit open source contentmanagementsysteem geeft ons de vrijheid te doen waar we goed in zijn; het realiseren van eenvoudige én complexe maatwerkoplossingen. Emerce100 plaatst het CMS als jaren in de top van de categorie CMS software open source en daar zijn wij het volledig mee eens.

Eenvoudige én complexe realisaties

Umbraco is een contentmanagementsysteem waarmee een website, intranet of platform kan worden ontwikkeld, onderhouden en bewerkt. Umbraco CMS is gebaseerd op het .NET framework, is open source (MIT License) en het gebruik is gratis. De kwaliteit, stabiliteit en doorontwikkeling is gegarandeerd, omdat Umbraco CMS wordt ontwikkeld en beheerd door Umbraco HQ in Denemarken. Umbraco HQ verwerft inkomsten door het aanbieden van trainingen, specifieke hosting en supportcontracten voor ondersteuning. Een betrokken community (van ruim 220.000 actieve leden) geeft doorlopend feedback en ondersteunt bij de doorontwikkeling van het CMS (o.a. door de realisatie van packages met optionele functionaliteiten).

Wij kiezen voor betrouwbaar én flexibel

Umbraco wordt als laag op Microsoft .NET gebouwd, waarbij alle concepten die Microsoft gebruikt worden hergebruikt. Bijvoorbeeld de User- en Member-authentication werkt op basis van het .NET Membership Framework. Het systeem is bijzonder flexibel door de mogelijkheden van de Umbraco API in combinatie met .NET. Onze Umbraco gecertificeerde programmeurs kunnen het CMS onbeperkt uitbreiden met extra functionaliteiten en externe systemen zoals CRM- of ERP-pakketten koppelen.

Umbraco maakt uitsluitend gebruik van open standaarden, waaronder XML, XSLT, Razor, MVC, HTML5 en CSS. Daarnaast wordt het systeem op grote schaal doorontwikkeld en onderhouden, zijn er veel plug-ins beschikbaar, is er veel aandacht voor veiligheid en is er naast Umbraco HQ ook een zeer actieve ondersteuningsgroep.

Een verademing voor contentmanagers en redacteuren

Redacteuren en contentmanagers die regelmatig pagina’s op een website beheren en verrijken willen ondersteund worden door het CMS. Daarom richten we het CMS samen met hen in. Met de functionaliteiten die de websitebezoeker nodig heeft, maar met logica die het CMS eenvoudig in gebruik maakt. Umbraco CMS is fris en intuïtief. Zelfs zonder onze gebruikerstraining maak je je Umbraco snel eigen.

Umbraco biedt handige hulpmiddelen, waaronder het automatisch op maat maken en optimaliseren van afbeeldingen. Sleep een afbeelding naar de mediasectie van het CMS en Umbraco maakt alle formaten aan die op de website worden gebruikt.

Een gepersonaliseerde ervaring

De juiste informatie op het juiste moment voor de juiste bezoeker; de sleutel tot een succesvolle, relevante en converterende website. Als marketeer of communicatieprofessional wil je eenvoudig de inhoud van campagnepagina’s, formulieren of landingspagina’s aanpassen aan de zoekintentie of de fase van de customer journey (klantreis) waarin de bezoeker zich bevindt.

 

uMarketingSuite

Bij Perplex combineren we Umbraco CMS met uMarketingSuite om gepersonaliseerde (content)platforms te realiseren. De website vormt zich naar het gedrag en de behoefte van de bezoeker, met als doel het bieden van een relevante en gepersonaliseerde ervaring. uMarketingSuite wordt ook eenvoudig aan andere (data)systemen gekoppeld, waardoor meer informatie over een bezoeker beschikbaar is en gecombineerd kan worden.

 

We zijn met trots Certified Gold Partner

Wat we doen, doen we goed. Nadat we besloten ons te specialiseren Umbraco, hebben we veel geïnvesteerd in kennis, ontwikkeling en opleiding. Het resultaat is dat we daardoor één van Umbraco’s actiefste Gold Partners zijn.

We dragen actief bij aan de doorontwikkeling van het CMS, ontwikkelde een personalisatiemodule en diverse packages; zo werken wij actief aan Perplex Mail-package en onze uitbreiding voor Umbraco Forms, genaamd Umbraco Forms on Perplex Steroids. We hebben direct contact contact met Umbraco HQ en werken mee aan nieuwe functionaliteiten. Soms concreet door codesuggesties, soms door functionaliteiten voor te stellen voor nieuwe Umbraco-versies.

Perplex & Umbraco is een gouden combinatie gebleken

Tijdens Codegarden 2017 werd Perplex beloond met twee awards en een nominatie. Ook in 2018 vallen we in de prijzen: we winnen de award voor Best Custom Solution en Best Editing Experience award én zijn we genomineerd voor de Best Package Award! 2019 is wederom een mooi Umbraco-jaar: meerdere nominaties en twee awards mee terug naar Nederland, waaronder de Best Custom Solution Award. In 2020 nemen we voor het 3e jaar op rij de Umbraco award voor Best Custom Solution in ontvangst. Met dit resultaat zijn wij de enige partij in de wereld die dit heeft bereikt en daar zijn we erg trots op!

Bekijk onze awardwinning projecten

Totale klantervaring

Alle uitingen, zowel online als offline, moeten de doelgroep aanspreken én moeten passen bij de (merk)waarden van de organisatie. Door alle contactmomenten inzichtelijk te maken, de waardering te meten en specifiek te sturen op verbetering werk je toe naar Total Experience; merkbeleving in optima forma, gebaseerd op klant- én werknemerswaardering.

Total Experience Model

We gebruiken daarvoor ons Total Experience Model, dat in 1 oogopslag klantreis, touchpoints en sleutelmomenten toont, aangevuld met (realtime) inzicht in werknemers- en klantwaardering. Het model geeft concrete handvatten voor het verbeteren van de klantreis, met de klantwaardering als belangrijkste indicator.

Meer over ons Total Experience Model

Interesse?

Is jouw organisatie benieuwd naar de mogelijkheden van Umbraco CMS? Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.