• Home
  • Blog
  • Waarom iedereen digitaal toegankelijk moet zijn

Waarom iedereen digitaal toegankelijk moet zijn

Al jaren strijden we voor digitaal toegankelijke websites. En met een reden: uit onderzoek blijkt dat in 2020 slechts 70 van de 2.000 onderzochte overheidswebsites voldoen aan de eisen van digitale toegankelijkheid. Een goede reden om onze missie te blijven voortzetten om het internet toegankelijker te maken en de urgentie te blijven benadrukken. Een onderdeel van deze missie is om jou kennis te laten maken met de beginselen van digitale toegankelijkheid. Lees je mee?

Op naar toegankelijke(re) websites

De cijfers uit het onderzoek naar de statussen van digitale toegankelijkheid op overheidswebsites zijn zorgelijk, omdat juist deze websites vanaf 23 september 2020 aan de wettelijke verplichting moeten voldoen. Gelukkig is er ook goed nieuws en werkten wij met trots aan 5 digitaal toegankelijke ziekenhuiswebsites. Voor onder andere Ziekenhuisgroep Twente (ZGT), Rijnstate, Isala en Martini hebben we grote stappen in de goede richting gezet. VieCuri is zelfs beloond met het Waarmerk drempelvrij.nl! De wens voor een digitaal toegankelijke website is er dus wel... we hoeven deze wens alleen nog maar te vervullen! Doe je mee?

Over de auteur

Mijn naam is Jorgen, web/UX-designer bij Perplex. In al mijn projecten houd ik rekening met digitale toegankelijkheid. Hoe ik dit aanpak? Je leest het in de whitepaper ‘Waarom iedereen digitaal toegankelijk moet zijn.’ 

Je kan bijna alles online regelen en soms heb je zelfs geen keuze. Maar wat nu als je een beperking hebt en de website voor jou niet toegankelijk is? Gelukkig is digitale toegankelijkheid toegevoegd aan het VN-verdrag voor de Rechten van de Mens met een handicap. Want de online wereld, die is toch van iedereen?

Download hier de whitepaper