1. Home
  2. Over Perplex
  3. Duurzaamheidsmissie

Groen denken, Groen doen

De duurzaamheidsmissie van Perplex

Duurzaamheid is een belangrijk aspect binnen Perplex. We hechten belang aan het verminderen van onze ecologische voetafdruk en het ondersteunen van een gezondere planeet.

Het zit in ons DNA en daar zijn we trots op.

Duurzame mobiliteit

Eén van de speerpunten van Perplex is mobiliteit. Bij Perplex maakt bijna iedereen gebruik van het openbaar vervoer of de fiets voor hun woon-werkverkeer. Ons kantoor is strategisch gelegen vlakbij Arnhem Centraal, wat zorgt voor een gemakkelijke bereikbaarheid. Om het gebruik van de fiets te stimuleren, bieden we bij Perplex een fietsplan aan waarmee medewerkers voordelig (elektrische) fietsen kunnen aanschaffen. Want veel van ons wonen in of rondom Arnhem, dus waarom de auto pakken als we ook de fiets of zelfs te voet naar kantoor kunnen gaan?

Voor zakelijke afspraken maken we uitsluitend gebruik van elektrische deelauto's. Hierdoor kunnen we onze reizen vrijwel CO2-neutraal maken. In lijn met de principes van de moderne manier van werken, omarmen ook wij bij Perplex volledig het concept van hybride werken. Onze medewerkers hebben de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken, wat flexibiliteit en duurzaamheid bevordert.

Energie-efficiëntie

Ons kantoor is voorzien van automatische zonneschermen die de warmte binnenhouden bij lagere temperaturen en zorgen voor verkoeling op zonnige dagen. Daarnaast beschikken we over een doeltreffend klimaatbeheersingssysteem en luchtbuizen die buitenlucht gebruiken om het pand op een natuurlijke wijze te koelen gedurende de zomermaanden. Deze geïntegreerde aanpak minimaliseert het gebruik van verwarming en airconditioning.

Binnen ons kantoor maken we gebruik van slimme, geautomatiseerde verlichting die enkel activeert wanneer er daadwerkelijk mensen aanwezig zijn. Bovendien zijn zonnepanelen geïnstalleerd om duurzame energie op te wekken en bij te dragen aan onze energiebehoeften. Zo besparen we energie en verlagen we kosten.

Voedselverspilling verminderen

Onze dagelijkse gezamenlijke lunch is afgestemd op de voorkeuren van onze Perplex'ers. Onze officemanager Mirjam zorgt voor genoeg diverse vega en vegan opties en zet wekelijks verse soepen en salades op tafel. Hiermee verminderen we niet alleen onze ecologische voetafdruk, maar dragen we ook bij aan een gezondere levensstijl voor onze medewerkers. En als er toch restjes zijn, mag iedereen wat mee naar huis nemen om voedselverspilling tegen te gaan. 

Lokale initiatieven

We steunen lokale initiatieven zoals 'De Blauwe Tomaat', een project dat ervoor zorgt dat mensen met beperkte middelen toegang hebben tot verse groenten en fruit. We kopen fruit met een schoonheidsfoutje van hen in en met de opbrengst kunnen zij gratis groenten en fruit pakketten uitdelen aan mensen in Arnhem met beperkte toegang tot gezonde voeding. Zo proberen we met kleine acties toch een groot verschil te maken op lokaal niveau. 

Papierloos

Als digitaal bureau is het bij Perplex een logische keuze om vrijwel volledig in digitale vorm te werken. Al onze documentatie, van rapporten tot interne notities, wordt digitaal opgeslagen en gedeeld. Niet alleen uit efficiëntieoverwegingen, maar ook om papierafval minimaal te houden. 

NLdoet

Bij Perplex kijken we er elk jaar naar uit om deel te nemen aan NLdoet, een hartverwarmend initiatief waarin we onze handen uit de mouwen steken om anderen te helpen. Of we nu schilderen bij een bioboerderij of klussen bij een verzorgingstehuis, we dragen graag ons steentje bij tijdens de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

Het Umbraco Community Sustainability Team

Het Umbraco Community Sustainability Team bestaat uit vooraanstaande Umbraco-experts met een gedeelde missie om duurzaamheid en bewustzijn binnen de IT-wereld te bevorderen. Ons doel is om een stevige basis te leggen waarop de gehele gemeenschap kan voortbouwen. We zijn ervan overtuigd dat individuele ontwikkelaars een waardevolle bijdrage kunnen leveren, bureaus nog meer kunnen bereiken, maar dat een volledige gemeenschap werkelijk een verschil kan maken. Daarom hebben we de Umbraco Sustainability Challenge gelanceerd, om iedereen met een passie voor Umbraco te inspireren om op creatieve en innovatieve wijze webprojecten duurzamer te maken. Zelf gaan we uiteraard deze uitdaging met vol enthousiasme aan!