Zorg & Perplex; samenwerken met de ziekenhuizen

  • 16 maart 2022 - Internetmarketing - Zorg
  • Leestijd: 4 minuten
Anique Kampschreur Projectmanager

Digitale transformatie in de zorg

Wij ondersteunen ziekenhuizen en andere opdrachtgevers in de zorg bewust met het verbeteren van hun websites en online dienstverlening. We leveren graag een maatschappelijke bijdrage en zien dat er met onze marketingervaring nog veel winst te behalen is. Online communicatie in de - steeds belangrijker wordende - online zorg is uitgegroeid tot een van onze expertises. 

Een fijne, onderscheidende ervaring

Online is het verlengstuk van jouw fysieke locatie(s). Het is dus belangrijk om bezoekers zich ook hier elk moment thuis te laten voelen. 

Of de bezoeker zich nu op de bank voorbereid op een onderzoek, al onderweg is of na een afspraak nog aanvullende informatie over uw expertises zoekt. Je kunt een prettige ervaring bieden door je kernwaarden terug te laten komen, zowel visueel als met de juiste content. 

Waarmerk Drempelvrij

Patiënten, professionals of andere doelgroepen willen benodigde informatie snel en in een paar kliks kunnen vinden. Maak verschillende manieren van zoeken en navigeren mogelijk, aansluitend op de voorkeuren die uw brede publiek heeft. Maak uw website ook makkelijk in gebruik voor bezoekers met een visuele, auditieve, verstandelijke en motorische handicap, senioren, gebruikers met kleurenblindheid of dyslexie en bezoekers die Nederlands als tweede taal spreken. Een drempelvrije website zorgt voor een breed bereik, meer bezoekers én een betere vindbaarheid. Perplex heeft een Drempelvrij-expert in dienst die kan ondersteunen bij het op de juiste manier inrichten van uw website. We zorgen dat de ziekenhuissite technisch voldoet en trainen indien gewenst uw redactie.

Quote start
VieCuri.nl werd in 2016 als eerste ziekenhuissite beloond met het Waarmerk drempelvrij.nl, daar zijn we trots op!

Fedosja van der Lee - Digitaal strateeg

Quote stop

Unieke oplossingen

Bij Perplex denken we graag mee over functionaliteiten op een website, maar vinden wij het vooral belangrijk dat een website een doorvertaling is van uw organisatie. Bij de realisatie van ziekenhuiswebsites nemen we onze opgedane kennis, ervaring en bredere kijk mee. Dit brengt ons in staat om gepaste en op maat gemaakte oplossingen te implementeren, bijvoorbeeld:

  • Folders: de folderoplossing – zoals we die bij Rijnstate, Isala en Martini Ziekenhuis hebben uitgevoerd – is simpelweg uniek in Nederland. Deze slimme oplossing zorgt ervoor dat folders digitaal toegankelijk zijn en een geïntegreerd verlengstuk van de website zijn in plaats van een los onderdeel. Uiteindelijk gaat het niet om de vorm van een folder, maar om de inhoudelijke informatie die een gebruiker zoekt. 

  • Wachttijdmodules: om wachttijden voor bezoekers zo kort mogelijk te houden en hen zo goed mogelijk te informeren, creëerden we – onder andere voor Isala en Martini – de wachttijdmodule. In deze module worden wachttijden van onderzoeken, behandelingen en afspraken van verschillende afdelingen wekelijks bijgehouden.

Veilig en privé

Medische gegevens zijn gevoelig. De Wet bescherming persoonsgegevens bepaalt dat dit bijzondere persoonsgegevens zijn, waarbij privacy en security essentieel zijn.

Perplex ondersteunt bij een zorgvuldige omgang met gegevens uit de gezondheidszorg. Onze lead programmeurs zijn security specialisten en succesvol als dusdanig gecertificeerd. Tevens is het examen voor de opleiding CISSP behaald. Onafhankelijke externe security-scans bevestigen tot slot onze professionele werkwijze.

Door het behalen van een ISO27001 en NEN7510 certificaat kan Perplex aantonen dat er een goed managemensyteem van informatiebeveiliging is, dat zorgvuldig is beschreven en geïmplementeerd én wordt gecontroleerd.

Jouw gecertificeerde Gold Partner

Wat we doen, doen we goed! Perplex is Gold Partner van Umbraco en Microsoft. Al onze programmeurs zijn eveneens zowel Umbraco als Microsoft gecertificeerd.

Met Umbraco krijg je een zeer uitgebreid, gebruiksvriendelijk, open source Content Management Systeem voor je website. Het is bijzonder flexibel en onbeperkt uit te breiden met extra functionaliteit en koppelingen met externe systemen, zoals CRM pakketten. Redacteuren en contentmanagers werken dagelijks met het CMS en we richten het daarom, geheel naar hun wensen, samen in.